Leerlingen maken schilderij voor Sint

Schepen Griet Mebis met de drie leerkrachten van de Kunstkoepel bij het kunstwerk.
Foto Mine Dalemans Schepen Griet Mebis met de drie leerkrachten van de Kunstkoepel bij het kunstwerk.
Naar goede gewoonte komt Sinterklaas binnenkort weer langs om cadeaus uit te delen aan de kinderen, maar de leerlingen van de Kunstkoepel-academie voor Beeld zetten voor één keer de traditie op hun kop. Zij trekken immers zelf met een cadeau naar de Sint: een zelfgemaakt schilderij van bijna twaalf vierkante meter groot.

Zo'n 100 kinderen van de lagere graad en het jongerenatelier (het middelbaar op de academie, red.) hebben het kunstwerk samen ontworpen en geschilderd. "Het is geen klassiek portret van Sinterklaas geworden", zeggen leraars Goele Motten, Senna Fransen en Jenske Eersels. "Het is een abstract werk waarop herkenbare attributen, zoals de mijter, staf, baard, bril en mantel staan afgebeeld."

Platen

Gisteren werd het schilderij door arbeiders van de technische dienst bevestigd tegen de zijgevel van het historisch stadhuis. Zo is het zichtbaar voor iedereen die op de Markt passeert. Onderaan het schilderij zijn platen aangebracht waarop kinderen hun wensen en vragen aan Sinterklaas kunnen neerschrijven. Of ze laten een tekening achter. Het schilderij blijft hangen tot 6 december. Wat er daarna mee gebeurt, is nog niet bepaald.


(LXB)