Jazz Bilzen Bierbrouwers brengen
bier uit ter ere van Ferre Grignard

De vzw Jazz Bilzen Bierbrouwers brengen nieuw bier uit: de ‘65 Drunken Sailor! Hiermee verwijst het bier naar de hit van Ferre Grignard die in 1965 tijdens de eerste editie van Jazz Bilzen optrad.
Mine Dalemans De vzw Jazz Bilzen Bierbrouwers brengen nieuw bier uit: de ‘65 Drunken Sailor! Hiermee verwijst het bier naar de hit van Ferre Grignard die in 1965 tijdens de eerste editie van Jazz Bilzen optrad.
Vanavond hebben bierliefhebbers uit Bilzen en omgeving een nieuw bier geproefd dat gelanceerd werd in café Tribunaal, het enige nog bestaand bruin café in de binnenstad. Daar werd zo’n 1500 liter getapt van ‘65 Drunken Sailor, Het bier verwijst naar Jazz Bilzen, de moeder van alle festivals in ons land dat zeventien jaar lang in het centrum van Bilzen doorging. Op de eerste editie van Jazz Bilzen in 1965 trad Ferre Grignard, de ondertussen overleden zanger uit Antwerpen, op. Het bier is een eerbetoon aan hem.

Een legendbier

 Het bier kadert in Jazz Bilzen The Legends van de vzw Jazz Bilzen Bierbrouwers: Ronny Steyfkens, Peter Vanspauwen, Arno Vanscihen en Piet Panis! “Het is de bedoeling dat we 17 jaar op rij een nieuw bier uitbrengen: voor elk jaar dat Jazz Bilzen bestaan heeft wordt een ander bier gebrouwen”, licht Piet Panis van café Tribunaal toe. “Vorig jaar zijn we gestart met The Legend, nu de ‘65 Drunken Sailor naar de hit die Ferre Grignard bracht op Jazz Bilzen van dat jaar.”

De vzw Jazz Bilzen Bierbrouwers brengen nieuw bier uit: de ‘65 Drunken Sailor!
Mine Dalemans De vzw Jazz Bilzen Bierbrouwers brengen nieuw bier uit: de ‘65 Drunken Sailor!

Nog 15 te gaan

De ‘65 Drunken Sailor wordt op 10.000 liter gebrouwen door Hendrick Hanssen, die de brouwmeester is bij Ter Dolen, een brouwerij in Houthalen-Helchteren. Hij komt bovendien uit Bilzen. “Het is een blonde trippel met een alcoholgehalte van 7,5 procent. Het heeft een licht fruitige smaak. Het heeft een goeie afdronk”; getuigt Piet Panis. De ‘65 Drunken Sailor wordt ook in een nieuw glas geschonken met het embleem van Jazz Bilzen en een afbeelding van Ferre Grignard.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.