Gratis appels plukken in Alden Biesen

Bilzen de boom in op Alden Biesen. Kinderen mogen helpen met het fruit op rapen/ plukken.
Karolien Coenen Bilzen de boom in op Alden Biesen. Kinderen mogen helpen met het fruit op rapen/ plukken.
Het fruit in de grootste hoogstamboomgaard van Vlaanderen is klaar om geoogst te worden, en wel tijdens het gratis fruitplukevent ‘Bilzen de boom in’, in Alden Biesen op zondag 20 oktober.

Naast het rapen van appels staan tal van leuke activiteiten op het programma zoals een taartbakwedstrijd met Julie Van den Driesschen, de winnares van Bake Off Vlaanderen 2018. Iedereen die ingeschreven is en thuis op voorhand een appeltaart heeft gebakken, kan meedoen aan de wedstrijd. Verder zijn er educatieve infostanden, randanimatie zoals boomklimmen en boogschieten en wandelingen en ritten door de boomgaard.

40 kilogram appelen

Wie zich inschrijft om appels te rapen, kan maximaal 40 kilogram appels verzamelen en nadien tot sap laten persen in ‘De Sapmobiel’. Die 40 kilogram appels zijn immers goed voor maar liefst 30 liter vers appelsap. Fruitliefhebbers moeten zich wel haasten, want de ‘pluk’-plaatsen zijn beperkt.

Inschrijven kan via http://www.boomgaardenstichting.be/.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.