Foutje: Divy’s toch niet de winnaars van Carnavalissima

Niet Evy Duelen en haar moeder Diana Jacobs van De Divy’s uit Bilzen, maar Monique van de Orde van de Teutonische Ridders uit Diepenbeek winnen Carnavalissima 2019
Tony Van Galen Niet Evy Duelen en haar moeder Diana Jacobs van De Divy’s uit Bilzen, maar Monique van de Orde van de Teutonische Ridders uit Diepenbeek winnen Carnavalissima 2019
Na een hertelling van de stemmen blijkt dat niet De Divy’s uit Bilzen, maar Monique die optrad voor de Orde van de Teutonische Ridders van Diepenbeek het 44 ste Carnavalissima won. De beker wisselt nu dus opnieuw van eigenaar.

Op het festival voor carnavalschlagers dat jaarlijks georganiseerd wordt door de vzw Liveke werden afgelopen zaterdag per ongeluk de verkeerde kandidaten tot winnaars uitgeroepen. Diana Jacobs en haar dochter Evy Duelen uit Diepenbeek reageren teleurgesteld. Zij brachten als ‘de Divy’s’ het nummer ‘De schunste Tijd’. “We gunnen Monique de overwinning”, lieten Diana en Evy weten. “Alleen, de manier waarop we ingelicht werden dat wij niet de winnaars waren, kan niet door de beugel. Ik was met vrienden op de kerstmarkt in Brussel toen ik een telefoontje kreeg”, stelde Diana Jacobs. “Ik stond als aan de grond genageld.” 

Freddy Corstjens, de voorzitter van Liveke, slaat mea culpa. “We hebben een fout begaan, met grote gevolgen. We hebben de rangschikking van de veertien deelnemende verenigingen die aan Carnavalissima deelnamen verkeerd geïnterpreteerd. Achter de vereniging die eerst eindigde, stond de naam van Bilzen in plaats van Diepenbeek. ” Volgende week dinsdag komen de 14 verenigingen die in Liveke zetelen bij elkaar om zich over het voorval te buigen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.