Dronken bestuurder komt nieuwsgierig naar alcoholcontrole kijken

Illusratiebeeld
Toon Royackers Illusratiebeeld
In Bilzen is dit weekend een dronken bestuurder op een wel heel domme manier tegen de lamp gelopen. Hij kwam vrijwillig op de zwaailichten af, om eens te kijken wat er aan de hand was. 

Een patrouille had zaterdagochtend eerst een andere bestuurder aan de kant gezet aan de Alden Biesenstraat in deelgemeente Rijkhoven. Die was bij de politie nogal opgevallen door zijn 'vlotte’ rijstijl. Met de zwaailichten op, werd hij aangemaand om aan de kant te gaan staan. Uit een alcoholtest bleek dat hij effectief 0,8 promille in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd meteen voor zes uren ingetrokken. 

Tot verbazing van de agenten stopte tijdens de controle nog een tweede bestuurder bij de politiecombi. Die bestuurder had de zwaailichten gezien, en hij was vooral nieuwsgierig wat er gebeurd was. De politie liet hen weten dat ze iemand hadden laten stoppen voor een alcoholtest. Ze besloten daarop ook de nieuwsgierige bestuurder aan een test te onderwerpen. Hij had 0,9 promille alcohol in zijn bloed. Ook hij mocht zijn rijbewijs voor zes uur inleveren. Net als de eerste bestuurder mag hij zich aan een boete verwachten. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johanneke li

  strikt genomen was de 2de bestuurder dus niet meer aan het rijden toen ze zijn dronkenschap vaststelden.

 • Paul Herbots

  Wat een eerlijke bestuurder, zo rijden er niet veel rond.

 • Erwin Fiers

  Ach met al die miserie op deze aardbol moet lachen meer kunnen.Wat een domme kwibus!

 • Leonarda Van Opbroecke

  Gevaarlijke chauffeur, maar wel héél grappig verhaal. Haha.

 • Maurits De Nul

  Van solidariteit gesproken!