De middeleeuwen herleven op familiedag in kasteel Alden Biesen

Riders te paard en met wapenuitrusting duelleren op een riddertornooi op de familiedag, het slotevenement van de tentoonstelling 1000 jaar Land van Loon.
Karolien Coenen Riders te paard en met wapenuitrusting duelleren op een riddertornooi op de familiedag, het slotevenement van de tentoonstelling 1000 jaar Land van Loon.
De expo 1000 jaar Land van Loon, die loopt in Alden Biesen, sluit af op 9 maart. Dan houden het Historisch Studiecentrum van Alden Beisen en de directie van de landcommanderij een familiedag. Die dag kunnen bezoekers de sfeer en het leven in de middeleeuwen beleven. “We brengen de magische wereld van ridders, vuurspuwers, jonkvrouwen en schildknapen”, legt Maike Meyers, de voorzitter van het Historisch Studiecentrum, uit.

Op het programma staan indrukwekkende show, workshops, vuurspektakel en meeslepende avonturen voor het hele gezin. De Graaf van Loon droomt zelfs van een heus riddertoernooi waarop z’n ridders de lansen kruisen met die van de rivaliserende hertogen van Brabant. “Voor het toernooi engageren we de zwaardridders van Sint-Joris”, licht Maike Meyers verder toe.

Ambachten

Maar het blijft niet bij de ridders die te paard en met wapens duelleren. “Ook laten we zien hoe destijds de ambachtslieden werkten”, vervolgt Maike Meyers. “Het publiek kan ook genieten van de zang en de verhalen van minnestrelen en troubadours die voor een bijzondere sfeer zorgen. Proef ook van het lekkers van de middeleeuwse eetkraampjes”, aldus nog de voorzitter van het Historisch Studiecentrum. Op de familiedag worden ook workshops gehouden. Op 30 maart dit jaar wordt in Alden Biesen een colloquium gehouden over 1000 jaar Land van Loon. Drie experten houden die dag toespraken: Julien Daenen, Jef Mertens en Steven Vandewal. De tickets voor de familiedag kunnen online besteld worden. 

Meer info hierover en over de familiedag vind je op www.alden-biesen.be.

Naar aanleiding van de expo 1000 jaar Land van Loon wordt in Alden Biesen een familiedag georbganiseerd met een riddertornooi.
Karolien Coenen Naar aanleiding van de expo 1000 jaar Land van Loon wordt in Alden Biesen een familiedag georbganiseerd met een riddertornooi.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.