Controleactie op zwaar verkeer: 11 van de 14 vrachtwagens niet in orde

In totaal werden veertien trucks uit het verkeer gehaald.
rv In totaal werden veertien trucks uit het verkeer gehaald.
Bij een controle van veertien vrachtwagens in de politiezone Bilzen, Hoeselt en Riemst bleken donderdag maar liefst elf trucks technisch niet in orde te zijn. In totaal schreven agenten voor ruim 6.500 euro aan boetes uit. 

Voor de actie werd zelfs een mobiel keuringsstation opgezet. Het meest voorkomende gebrek aan de gecontroleerde vrachtwagens waren de versleten banden. Andere trucks hadden een defecte verlichting, ofwel hadden ze geen brandblusser aan boord. Bestuurders die niet in orde waren met hun banden, moesten die ter plaatse vervangen, alvorens ze verder mochten rijden. Gelijktijdig controleerde de politie de boorddocumenten, de tachograaf - het toestel dat de rij- en rusttijden registreert - en de lading. Twee truckers gingen met een boete van 116 euro naar huis, omdat ze betrapt werden met hun gsm achter het stuur.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • vangeel guido

    Deze moeten zeker hard aangepakt worden want het is hun werk en dit moeten ze goed uitvoeren .Ja bazen steek je geld niet in je zakken maar ga voor de veiligheid van ieder persoon.Slechte banden allez hoe kan dit nu in godsnaam????