Chauffeur (54) blijkt nooit rijbewijs te hebben gehad

De lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst
RTZ De lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst
Politie Bilzen-Hoesel-Riemst trof vrijdagavond in Munsterbilzen een bestuurder aan die geen rijbewijs kon voorleggen en er nooit één gehad heeft. De 54-jarige man, zonder vast adres, stond geseind voor een bevel tot gevangenneming van 6 maanden omdat hij al meerdere keren betrapt was op het besturen van een voertuig zonder rijbewijs. 

De bestuurder werd gecontroleerd omdat hij zijn veiligheidsgordel niet droeg. Hij stond ook nog geseind voor het opsporen van zijn verblijfplaats en werd overgebracht naar de gevangenis van Hasselt. Het voertuig dat hij bestuurde, werd getakeld en was niet zijn eigendom. De eigenaar van de wagen zal een proces-verbaal krijgen voor het toevertrouwen van een voertuig aan iemand zonder rijbewijs.

Verder heeft de politie bij de verkeerscontrole een speekseltest uitgevoerd bij een 31-jarige inwoner van Hasselt. De man blies positief en bleek onder invloed te zijn van amfetamines. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.