Carglass bouwt nieuw distributiecentrum (met voetbalkooi én looppiste voor personeel)

Een toekomstbeeld van het nieuwe distributiecentrum. Het hele complex wordt 36 hectare groot.
Borgerhoff Een toekomstbeeld van het nieuwe distributiecentrum. Het hele complex wordt 36 hectare groot.
Carglass bouwt aan het Albertkanaal een Europees distributiecentrum van 36 hectare. In juni 2018 zullen het magazijn en de kantoren gebruiksklaar zijn. "Daar komen 230 mensen te werken", licht Guido De Paepe, ceo van Carglass, toe. "We werven nog 20 mensen extra aan." Gisteren werd de eerste paal in de grond geslagen.

De ligging van het centrum aan het kanaal was een belangrijke reden voor Carglass om daar te bouwen. "Het is de bedoeling dat drie schepen per week de site aandoen", zegt De Paepe. "Hierdoor halen we 60 vrachtwagens per week van de wegen. Ook de nabijheid van het spoor en de autowegen bepalen mee de keuze voor Bilzen." Carglass zet een hoogtechnologisch magazijn neer. "Het zal 16 meter hoog zijn", vervolgt De Paepe. "Daar kunnen we 300.000 autoruiten stockeren en zo'n 15 miljoen bijhorende onderdelen."


Carglass zet met het Europees distributiecentrum de kroon op het 30-jarig bestaan van het bedrijf. Maar het spant ook de kroon wat betreft de zorg op maat van z'n personeel.

In dialoog

"Zo komt er een Finse piste en een fietspad", liet burgemeester Brepoels weten. "Het bedrijf bouwt ook een voetbalkooi. Ook is het constant in dialoog met de medewerkers, niet het minst wat betreft de bouw van het centrum. Zo kreeg Carglass het gouden certificaat Investors in people en haalde het voor de vijfde keer de top 10 van de award Great place to work." (LXB)