Bouw nieuw jeugdcentrum gestart op vrijetijdssite De Kimpel

Een toekomstbeeld van het jeugdcafé, waar ook plaats zal zijn voor ontspanning.
Foto Mine Dalemans Een toekomstbeeld van het jeugdcafé, waar ook plaats zal zijn voor ontspanning.
Na meer dan 25 jaar plannen en wachten zijn gisteren de werken gestart voor de bouw van een nieuw jeugdcentrum. Dat komt op de vrijetijdssite van De Kempel, waar al een sport- en turnhal, een zwembad en een cultuurcentrum staan.

De stad en de jeugddienst gingen voor het concept van de bouw, die 970.000 euro zal kosten, niet over één nacht ijs. "De plannen zijn geregeld veranderd", geeft schepen van Jeugd Griet Mebis (Open Vld) toe. "Ook het budget werd opgetrokken. Eerst was er 750.000 euro voorzien, maar we wilden sterker inzetten op de akoestiek."


Er werd ook rekening gehouden met de wensen van de jeugd. "Er waren inspraakmomenten, we hebben ook jeugdverenigingen en bands naar hun mening gevraagd." De oudere jeugd vroeg onder meer om een fuifruimte. "Er is een polyvalente zaal voorzien voor 500 mensen, dat is daar ideaal voor", zegt Dimitri Janssens, hoofd van de jeugddienst. Aanpalend komt een jeugdcafé, dat zal alleen gebruikt worden voor party's en jongerenactiviteiten. "Daar is plaats voor 200 mensen. De grote is aan de kleine zaal gekoppeld, met een capaciteit van 700 bezoekers. In het pand komen een repetitieruimte voor bands, een berging, een koelcel, een kitchenette en sanitair.


De werken kunnen gevolgd worden via een webcam. "Elk uur worden foto's gemaakt. Die worden bij de opening van het jeugdcentrum, eind dit jaar, in een filmpje verwerkt en getoond", aldus Mebis. Er zijn twee wedstrijden. Tot 7 april kunnen suggesties voor een naam voor het centrum worden ingediend. Later volgt een wedstrijd rond foto's die het gebouw zullen opfleuren. Info: www.jeugdcentrum.be. (LXB)