Bilzenaren verzamelen vanavond aan asielcentrum: “Voor of tegen maakt niet uit, maar veroordeel mee de haat”

Het toekomstige asielcentrum dat een aantal dagen geleden in brand werd gestoken.
Mine Dalemans Het toekomstige asielcentrum dat een aantal dagen geleden in brand werd gestoken.
Vanavond om 19 uur komen heel wat Bilzenaren samen aan het toekomstige asielcentrum van Grote-Spouwen. De actie ‘Warm Bilzen’ wil vooral een antwoord geven tegen het geweld en de haat. “Dit gaat niet over voor of tegen”, zegt initiatiefneemster Karen Schabregs.

“Dit is geen politieke actie, niet links of rechts, niet voor of tegen asielcentra of migratie”, begint Karen Schabregs. “Het gaat om de veroordeling van het geweld, de haat, en de vooroordelen die tegenwoordig zo luid klinken. We willen een signaal van hoop geven.”  

Wie wil kan om 19 uur naar het asielcentrum aan de Rode Kruislaan afzakken en er kaarsen, knuffels of bloemen neerleggen. “Het is een samenzijn, een verbindend moment als Bilzenaren ondereen.”

Warm Bilzen.
Rv Warm Bilzen.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Franc saas

    Brandstichting kan uiteraard niet , dit is een misdrijf !!! ...maar het kan allemaal voorkomen worden, er zijn helemaal geen asiel centra nodig .Er zijn zoveel mensen die pro asiel zoekers en migranten zijn , als die allemaal 1 asiel zoeker of migrant in huis nemen is het probleem toch opgelost.Dit zal ook aan de Belgische staat , dus de belasting betaler een gigantische besparing zijn .