Bilzenaar verdacht van moord op vermiste Genkenaar

Roland Vandereycken.
Foto Marco Mariotti Roland Vandereycken.
Het parket heeft een mogelijke doorbraak in de verdwijningszaak van Ronald Vandereycken. De Genkenaar verdween enkele weken geleden, maar het parket heeft nu een man uit Bilzen opgepakt. Het gaat om de 49-jarige Marc C. Ook diens partner Fabienne J. werd opgepakt, maar zij is intussen weer vrijgelaten.

Het parket onderzoekt of Marc C. Vandereycken heeft vermoord en het lichaam liet verdwijnen. Marc C. en Vandereycken kenden elkaar al langer, vermoedelijk vanuit het drugsmilieu.


Het is niet de eerste keer dat speurders Marc C. verdenken van gelijkaardige praktijken. In 2002 verdween Jacques Gérin, de jeugdliefde van Fabienne J. spoorloos. Het parket verdacht de vrouw ervan hem te hebben vermoord. Niet veel later verdween ook een Nederlandse XTC-dealer uit Maastricht. Ook Nederlandse speurders wezen naar het koppel in deze zaak. Maar in beide gevallen konden geen concrete bewijzen worden voorgelegd bij gebrek aan een lichaam en werd het koppel dus niet veroordeeld. C. werd wel veroordeeld voor ontvoering, foltering en moord op de XTC-dealer, omdat hij die feiten zelf bekende. Het lichaam van de dealer werd nooit teruggevonden.


Volgens de speurders heeft Marc mogelijk iets met de verdwijning van Vandereycken te maken en een derde keer toegeslagen. Marc C. ontkent voorlopig elk beschuldiging.


Morgen verschijnt hij voor de Tongerse raadkamer. (MMM)