Bibberen en beven op oude treinrails

Langs het zes kilometer lange parcours lagen onder meer deze heksen te wachten op onschuldige slachtoffers.
Foto Borgerhoff Langs het zes kilometer lange parcours lagen onder meer deze heksen te wachten op onschuldige slachtoffers.
Treinsporen die niet langer gebruikt worden? Ideaal als setting voor een halloweenfeestje!

Zo'n duizend deelnemers bleken dinsdag wel te vinden voor een potje griezelen in Bilzen. Met spoorfietsen maakten ze een donkere rit van zes kilometer, met onderweg de nodige stuipen op het lijf dankzij zombies, heksen en killerclowns. De sporen brachten je ook door een gekkenhuis, een tunnel van de dood, en een slachtbank met véél bloed.

Inschrijvingen stopgezet

En dat we met z'n allen graag bibberen en beven, mocht blijken. "We hebben de inschrijvingen zelfs moeten stopzetten en meer dan driehonderd mensen moeten weigeren", aldus Jimmy Van Sutendael, de man achter Railbike Limburg. Hij vatte zelf langs het parcours post als killerclown. Maar Lise Willems (12) uit Bilzen kon hij geen nachtmerries bezorgen. "Ik heb vooral eens goed kunnen lachen", knipoogt ze. Dat was toch even anders voor Emely Volders (7), die tijdens de dodenrit veilig tegen mama aankroop. Logan Moesen (8) uit Hoeselt kon er dan weer niet genoeg van krijgen. "Bang? Helemaal niet!", klinkt het, terwijl hij als vampier zijn volgende slachtoffer besluipt. (LXB)