Bestuurder vergeet de handrem te gebruiken: koerierbusje rijdt overvol terras op in Bilzen

Cafe Forum Bilzen uitbaters Davy Slechten en Silvy Peters
Borgerhoff Cafe Forum Bilzen uitbaters Davy Slechten en Silvy Peters
Even was er grote paniek zaterdagnamiddag op het volle terras van brasserie het ‘Forum’ aan de Markt in Bilzen. De klanten moesten vluchten toen plots een bestelwagen Post.nl op hen afkwam. Ze konden net op tijd aan de kant springen, terwijl de tafels, stoelen en borden in het rond vlogen. De onhandige bestuurder kwam achter zijn busje aangelopen. Hij was vergeten de handrem te gebruiken. 

“Ik hoorde in de keuken ineens kabaal buiten”, legt zaakvoerder Davy Slechten van het Forum in Bilzen uit. “Dat kon onmogelijk alleen maar een dienblad zijn dat gevallen was. Toen ik buiten ging kijken zag ik die bestelbus midden op ons terras staan. De klanten stonden stomverbaasd tussen de brokstukken. Op een dikke meter na had hij onze gevel gemist. Blijkbaar had de zonneluifel boven ons terras de auto nog op tijd doen afremmen. Meteen hebben we onder de wagen gekeken om te zien of er iemand onder stak. Groot was onze opluchting toen dat niet het geval bleek. Ongelofelijk eigenlijk, want onze zaak zat zaterdagnamiddag zoals altijd weer bomvol. Iedereen was nog tijdig aan de kant kunnen springen.”

Oudere klanten

De bestuurder van het busje had zijn wagen even verder ter hoogte van de Veritas geparkeerd voor een levering. Hij kwam verbaasd naar buiten gelopen om te kijken waar zijn voertuig precies gebleven was. Klanten van het Forum reageerden aanvankelijk erg boos op hem, omdat ze allemaal erg geschrokken waren. “We hebben hier ook enkele oudere klanten, en die hebben natuurlijk niet de mogelijkheid om zich zo snel uit de voeten te maken. De bestelbus had hen op een haar na gemist. Enkele mensen hadden wat schrammetjes opgelopen, maar erger als dat was het niet,” haalt Davy Slechten opgelucht adem. Ook burgemeester Johan Sauwen (Trots op Bilzen) kwam zaterdagnamiddag meteen polshoogte nemen. Hij beloofde na het ongeval te kijken hoe de situatie op de hoek aan de Markt in Bilzen eventueel beter beveiligd kan worden. 

Puinhoop

“Al is dit wel het eerste ongeval in dertig jaar”, besluit Davy Slechten. “We waren wel zaterdag allemaal onder de indruk. Daarom hebben we de zaak toch maar gesloten. Heel ons terras was trouwens één grote puinhoop. Ik wil wel enkele sympathieke klanten en vrienden bedanken die ons nog geholpen hebben met de hele opkuis. Voorlopig redden we ons wel weer met parasols en de tuinmeubelen die we nog hebben. Daardoor konden we zondagmorgen de zaak weer openen. 

Het bestelbusje reed net tussen een boom en de omheining het terras op.
Heidi Colson Het bestelbusje reed net tussen een boom en de omheining het terras op.
De bestelwagen reed net tussen een boom en de omheining het terras op.
Heidi Colson De bestelwagen reed net tussen een boom en de omheining het terras op.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wilfried Vanden Berg

    Nochtans 1 van de basis regels bij een rij examen . Hoe dom kan men zijn?

  • Jozef Peeters

    Daar zat een pakje bij voor mij.

  • Dirk De Winter

    Er gebeurt 1 ongeval en ze gaan kijken hoe het veiliger kan,zet zoveel druk niet op die mensen die met pakjes rijden,dat is de oplossing.Ha nee we plaatsen er bloembakken daar verdienen we nog iets aan.