Bestuurder rijdt onder invloed van marihuana door Bilzen

Toon Royackers
In de Dorpsstraat in Bilzen heeft de politie woensdag een verdachte auto met aan boord drie jongeren aan de kant gezet. De bestuurder uit Eigenbilzen had niet te veel gedronken, en ook zijn boorddocumenten bleken prima in orde. Maar omdat hij onder invloed leek, werd toch een speekseltest opgelegd.

Die test wees op gebruik van marihuana. Het rijbewijs van de 22-jarige bestuurder werd meteen ingetrokken voor 15 dagen. De jonge bestuurder zal zich later moeten verantwoorden bij de politierechter. Op de Tongersesteenweg in buurgemeente Riemst werd nog een bestuurder tegen gehouden, omdat het keuringsbewijs van zijn wagen al twee maanden vervallen was.  De bestuurder krijgt een boete van 58 euro, én de opdracht om naar de keuring te gaan. Op de Spelverstraat te Bilzen werd een niet-verzekerde en niet-ingeschreven bromfiets tegen gehouden. De 19-jarige bestuurder had bovendien geen geldig rijbewijs. Nog tijdens de controles schreef de politie drie PV’s uit, wegens technische gebreken aan wagens. Aan de Kogelstraat in Rijkhoven werd een bestuurder betrapt op het gebruik van zijn gsm. Hij ging met een boete van 116 euro naar huis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.