Bestuurder heeft vijf keer meer alcohol op dan toegelaten

Geert De Rycke
Dinsdagavond heeft de lokale politie een zwalpende bestuurder uit het verkeer gehaald op de Bilzersteenweg in Hoeselt. Het was een alerte getuige die het gevaarlijke rijgedrag signaleerde bij de politie.

Die zette de bestuurder meteen aan de kant voor een ademtest. Tot verbazing van de agenten bleek dat de 46-jarige bestuurder uit Bilzen maar liefst 2,65 promille alcohol in het bloed had. Dat is vijf keer meer dan de toegelaten norm. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Omwille van zijn toestand werd hij bovendien tijdelijk opgesloten om te ontnuchteren. 

Dinsdag hield de politie ook verschillende verkeerscontroles in Bilzen. Aan de Alden Biesensingel werden twee vrachtwagens tegengehouden, waarvan de lading niet voldoende vastgemaakt was. Zij mochten elk een boete van 1.000 euro ophoesten. Aan het winkelcomplex Lidl – Action op de Tongersestraat werden op korte tijd drie bestuurders betrapt op het overschrijden van de doorlopende lijn. Die doorlopende markering verplicht bestuurders te keren aan een van de rotondes tussen de winkelcomplexen. De belijning is aangebracht om een vlotter verkeer in de buurt mogelijk te maken. Twee van de drie betrapte bestuurders krijgen elk een boete van 174 euro. De derde bestuurder had ook zijn veiligheidsgordel niet om, en ging dus met twee boetes naar huis.

Nog tijdens de controle op de Tongersestraat, werd een verdacht persoon opgemerkt aan de achterzijde van de Aldi. De man was aan het wildplassen en kreeg daarvoor alvast een GAS-boete. Tijdens de fouille bleek dat hij ook nog gebruikshoeveelheid speed op zak had. De gevonden drugs werden in beslag genomen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.