Beelden aan kasteel Edelhof hersteld

Renovatie Kasteel Edelhof te Bilzen.
Karolien Coenen Renovatie Kasteel Edelhof te Bilzen.
De heiligenbeelden aan het kasteel Edelhof in Munsterbilzen die afgelopen zomer het ‘slachtoffer’ werden van vandalisme staan terug op hun plaats. Tijdens een plechtigheid naar aanleiding van Wapenstilstand op 11 november werden de gerestaureerde beelden ingewijd.

Het Hasseltse Atelier Tratteggio, gespecialiseerd in kunstrestaurantje en conservering, nam de restauratie op zich. De ernst van de beschadigingen was immers navenant. De Technische Dienst van Bilzen ontwierp kisten om de beelden veilig rechtopstaand te transporteren. De beelden staan stevig op hun sokkels door op maat gemaakte beugels en een geconcentreerde lijmpasta. Als kers op de taart werd er een waterafstotende verflaag aangebracht. 

Vervallen kasteel

Het kasteel Edelhof zelf wordt sinds vorig jaar gerestaureerd. Het agentschap Ontroerend Erfgoed kende Bilzen een premie toe van 800.00 euro om het historische gebouw dat dateert uit de 18de eeuw weer op te knappen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.