Beachclub Baouzza verwacht meer dan 60.000 bezoekers

Voor het tweede jaar op rij kan je de zomer in vliegen bij Baouzza, een beachclub van zo’n 750 vierkante meter aan het Albertkanaal in Bilzen. Drie maanden en half zal het bruisen in de strandclub met een capaciteit van 1.200 feestvierders per dag. “Vorig jaar telden we meer dan 62.000 unieke gasten. We willen zeker even goed doen”, zegt zaakvoerder Kris Vanhoyland (52).

De  ambiance in Bouazza komt van tal van optredens van bekend en minder bekend volk. “We programmeren 70 artiesten die elk in hun genre borg staan voor sfeer. Zo hebben we Sam Gooris, dj Victor Verhulst, Willy Sommers en Regi kunnen strikken. We plannen een foute beachparty met foute muziek, negen thema- avonden en acht salsa-events.”

Zwembad

Midden in de beachclub staat een groot zwembad. “Daar kunnen de bezoekers, al dan niet met veel kleren, een verfrissende duik nemen”, aldus Vanhoyland. “Boven de togen is een strodak, om een zuiderse sfeer op te roepen.” 

Ruim 60.000 gasten worden verwacht in Baouzza, de beachclub aan het Albertkanaal in Bilzen.
Karolien Coenen Ruim 60.000 gasten worden verwacht in Baouzza, de beachclub aan het Albertkanaal in Bilzen.

800.000 euro

Het drankaanbod gaat van speciale bieren, over allerlei frisdrank tot rum, gin en cocktails.  “Hier komen meer vrouwen dan mannen over de vloer”, aldus Vanhoyland. “Het publiek komt uit onze regio maar ook ui Maastricht. “Vorig jaar waren hier 30 procent Nederlanders, nu hopen we ozelfs op 40.”

Rond Baouzza is een parking voor 600 wagens. Alleen al voor de parking trok Vanhoyland 50.000 euro uit. De bouw en uitrusting van de beachclub kostte in totaal 800.000 euro.

Veiligheid

Acht personen zijn voltijds tewerkgesteld voor de opbouw en het runnen van Baouzza. Ze krijgen assistentie van 45 jobstudenten. Extra aandacht gaat uit naar de beveiliging van de club. “Voor het eerst gaan veiligheidsmensen met honden patrouilleren op de parking”, legt Vanhoyland uit. “Op en rond Baouzza hangen 22 camera’s. Het blijft hout vasthouden, maar vorig jaar werden nul diefstallen uit wagens of inbraken op de beachclub vastgesteld.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.