Asbestresten gevonden na brandstichting aan asielcentrum in Bilzen

Het toekomstige asielcentrum in Bilzen,.
Mine Dalemans Het toekomstige asielcentrum in Bilzen,.
Labo-onderzoek wees zaterdag uit dat de dakleien van het afgebrande woonzorgcentrum Ark van Noe in Bilzen in beperkte mate asbest bevatten.Een gespecialiseerd bedrijf heeft de asbestresten gisteravond nog opgeruimd.

Door de brand die op 11 november uitbrak in het toekomstig asielcentrum in Grote Spouwen werden de dakleien beschadigd en kwamen er ook een aantal terecht op en rond het gebouw. Daarom heeft een bedrijf gespecialiseerd in asbest zaterdag de directe omgeving gesaneerd. Alle restanten werden opgeruimd.

Geen reden tot ongerustheid

Het stadbestuur laten weten dat er geen aanwijzingen zijn dat er tijdens en na de brand asbestvezels verspreid werden. Er is dus geen reden tot ongerustheid bij de buurtbewoners. De milieudeskundige van stad Bilzen zal alles in samenwerking met de brandweer nauwgezet coördineren en opvolgen.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf peeters

  Patrick Rasschaert ,juist voor zelfde hebben zelf in brand gestoken ,men mag natuur-lijk niet luidop eraan denken ,maar is een zaak om te onderzoeken gezien ze de "dader " schijnbaar niet vinden

 • Patrick Rasschaert

  Komt gelegen voor de verhuurder. Een riante huishuur, de herstellingskosten op de rug van de belastingbetaler en dan nog eens de kosten voor verwijderen asbest uitgespaard zodat ze met alles in orde is.

 • patrick hollants

  vanaf 2020 kan je geen woning meer verhuren waar asbest aanwezig is???????????? de eigenaars zullen blij zijn nu

 • Eddy Van overstraeten

  Komt de eigenaars anders wel goed uit

 • Jos Dupont

  Dat weet je toch zo dat er in die oude kunst leien asbest zit ! En ja breek dat boeltje af en plaats er een nieuw gebouw op de kosten van de belasting betaler , zo kunnen de verhuurders een hoger huurgeld vragen en is hun gebouw weer helemaal nieuw en volgens de nieuwste bouwvereisten helemaal in orde !!