Exclusief voor abonnees

Annick Ponthier (Vlaams Belang): “Stop de fruitexport naar Rusland: eigen fruit eerst”

Limburgse lijsttrekker voor de Kamer heeft uitgesproken mening over perenboycot

Annick Ponthier
Jan De Meuleneir/Photo News Annick Ponthier
Argwanend komt Annick Ponthier (Vlaams Belang) ons een hand geven. Met de rem op zal ze het hele interview vooral trachten niets verkeerds te zeggen. Over de perenboycot van Rusland heeft ze wel een uitgesproken mening: “Zorg dat de fruitboeren in eigen streek een correcte prijs krijgen. Eigen fruit eerst. Dan hoeven ze niet naar Rusland te exporteren.” 

Mevrouw Ponthier, u bent al eens kamerlid geweest. De Vlaamse media bleken niet onder de indruk. “Het wordt wachten tot de dag dat Ponthier een deuk in een pakje boter slaat.”

“Uiteraard kan ik me daar niet in vinden. Die uitspraak is gebaseerd op het aantal vragen maar dat is niet altijd relevant. Wie me kent, weet dat ik bescheiden maar een harde werker ben. In de commissie Landsverdediging heb ik deelgenomen aan alle hoorzittingen. Het leger stelt 5.000 personeelsleden tewerk in Limburg, dus dat is belangrijk. Dat harde werk loont niet altijd in de krantenverslagen, maar goed. Dat nemen we erbij.”

Ondertussen heeft u het leiderschap van Bert Schoofs overgenomen in Limburg. Mag ik dat zo zeggen?

“Ik ben al een kleine tien jaar voorzitter van VB Limburg. Bert Schoofs was parlementslid en lijsttrekker voor de Kamer. Toen hij een andere weg koos, heb ik die plaats overgenomen. En dat is als vrouw niet altijd even gemakkelijk.”

Ik ben blij dat u het zegt. Uw partijgenote Roosmarijn Beckers zegt: “Die partij was zo vrouwonvriendelijk, dat ik eruit ben gestapt. Maar Tom Van Grieken heeft me opnieuw overtuigd en ik merk dat het VB vandaag veel vrouwvriendelijker geworden is.” Kan u zich daarin vinden?

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.