Alden Biesen pakt uit met muziekwandeling in Engels park

Vanaf 1 juli kan je terecht in het Engels park voor de muziekwandeling genaamd  ‘Punica Granatum’.
Alden Biesen Vanaf 1 juli kan je terecht in het Engels park voor de muziekwandeling genaamd ‘Punica Granatum’.
Wie geregeld gaat wandelen op het domein van Alden Biesen, kan dat voortaan doen op het ritme van deuntjes. Hendrik Vanden Abeele en het Psallentes-ensemble slaan de handen in elkaar met de landcommanderij voor het project ‘Punica Granatum’. Op acht verschillende locaties in het Engels park bevinden zich QR-codes die bezoekers kunnen scannen om de muziekvideo af te spelen.

Vanaf vandaag begeleidt de muzikale wandeling ‘Punica Granatum’ je doorheen het Engels park van Alden Biesen. Langs de achttiende-eeuwse paden vind je op acht verschillende plekken een QR-code terug. Bezoekers houden best hun smartphone bij de hand. Wie die scant, kan een muzikale video bekijken.

Droom

Al omvat de wandeling meer dan enkel en alleen naar de melodieën luisteren. Zo neemt het ensemble Psallentes de bezoeker mee in hun droom, waarin de zangeressen op zoek gaan naar een geschikte plaats voor een fotoshoot in het Engels park. De tuinen zorgen voor heel wat inspiratie. Al snel klinken er talloze deuntjes in hun hoofd.

Wat de luisteraar dan kan verwachten? Oude muziek. Denk daarbij aan eenstemmige en meerstemmige klanken in het Latijns, Frans, Nederlands en Middelengels. Na de muziek volgt er nog een kort fragment, dat voor eigen interpretatie vatbaar is.

Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag een gratis flyer ophalen in het onthaalcentrum van Alden Biesen. Daarop staan de verschillende locaties waar de QR-codes zich bevinden op aangeduid. Maar ook vanuit je kot kan je proeven van de beleving. Neem gerust eens een kijkje op het YouTube-kanaal van de landcommanderij.