Alden Biesen heeft de grootste hoogstamboomgaard
van West-Europa: nu een hotspot voor bloesemfans!

Groot bloesemprogramma in Alden Biesen, voorgesteld door schepen van toerisme Veronik Moesen, eerste schepen Wouter Raskin, Alden Biesengids Rudi Boelen en de directeur van Alden Biesen Patrick Cornelissen.
Karolien Coenen Groot bloesemprogramma in Alden Biesen, voorgesteld door schepen van toerisme Veronik Moesen, eerste schepen Wouter Raskin, Alden Biesengids Rudi Boelen en de directeur van Alden Biesen Patrick Cornelissen.
Stad en landcommanderij Alden Biesen trekken in de bloesemtijd alle registers open om dagjesmensen en toeristen naar het kasteel en omliggend domein  In Rijkhoven bij Bilzen - een gebied van 80 hectare waarvan 40 hectare fruitbomen op hoogstam, in z’n soort de grootste van héél West- Europa - te brengen. Om van de kleuren te genieten en de geuren van de bloesems die stilaan ontluiken op de fruitbomen op te snuiven, hebben de stad en Alden Biesen voor het eerst een breed en gevarieerd programma uitgewerkt. “We spelen volop de troeven van Alden Biesen met z’n kasteel en aanpalende gebouwen en het omliggende landschap met de boomgaarden uit”, stelt de schepen van toerisme Veronik Moesen.

Het aanbod

De bezoekers kunnen kiezen uit een breed aanbod: een rondrit met groene (elektrische) wagentjes, fietsen langs de mooiste plekjes van fruitig Haspengouw, een bloesemtreintje, de geleide bloesemwandelingen, een heus bloesemtapijt met brunch en een bloesemterras. Verder kan je picknicken tussen de bloesems, onder meer op het eiland aan het vlonderpad dat al kronkelend door een boomgaard achter het kasteel van Alden Biesen loopt. Twee activiteiten in het programma vragen extra aandacht: de kinderwandeling en de bloesemnacht. “We pakken uit met bloesemwandelingen voor kinderen en hun ouders”, zegt Veronik Moesen. “Jeugdauteur en Bilzenaar Stijn Moekaars neemt hen mee op een speelse verhalentocht doorheen de bloesems om te ontdekken hoe fruit ontstaat.”

Bloesemnacht

Voor een magische bloesembeleving zorgt Alden Biesen met de eerste bloesemnacht die doorgaat op zaterdag 27 april. “We bieden de mensen een betoverende avondwandeling”, licht Patrick Cornelissen, de directeur van Alden Biesen, toe. “Vuurkorven en speciale belichting creëren een sfeervolle setting en transformeren de bloesems in een feeëriek schouwspel. En mooi meegenomen: in het kader van de erfgoeddag op zondag 28 paril zijn de bloesemwandeling voor de kinderen en de geleide wandeling die dag gratis.” Meer info vind je op marcom@bilzen.be.

De bloesems op de hoogstamfruitbomen in Alden Biesen ontluiken stilaan. Je kan ervan genieten in de komende bloesemtijd waarvoor de stad en Alden Biesen een breed en gevarieerd aanbod hebben uitgewerkt.
Karolien Coenen De bloesems op de hoogstamfruitbomen in Alden Biesen ontluiken stilaan. Je kan ervan genieten in de komende bloesemtijd waarvoor de stad en Alden Biesen een breed en gevarieerd aanbod hebben uitgewerkt.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.