Alden Biesen 30ste keer in teken van whisky

De 16 jaar oude Glenturret wordt uitgeschonken om te proeven.
Foto Borgerhoff De 16 jaar oude Glenturret wordt uitgeschonken om te proeven.
Aan het kasteel Aldien Biesen vindt morgen, overmorgen en zondag voor de 30ste keer een Schots weekend plaats. Naar aanleiding van dat jubileum stelt de stad een exclusieve Schotse whisky voor. "We lieten een Highland single malt distilleren", vertelt woordvoerder Rudi Schilz.

De whisky is een Glenturret van 16 jaar oud en kon gisteren op de woensdagmarkt al voorgeproefd worden. Een fles kost 65 euro. "We beschikken over 750 exclusief genummerde flessen", vervolgt Schilz. "Hij is zacht en heeft een smaakpalet van caramel, koffie, rozijnen en gekonfijt fruit", aldus kenner Marc Segers. "Het is een mix van whisky uit meerdere houten vaten die elk een aparte smaak hebben."


Er zijn nog andere blikvangers tijdens de driedaagse. Ploegen uit acht Limburgse gemeenten met als teamleider de burgemeester nemen het tegen elkar op in een wedstrijd touwtrekken. Er staan ook een competitie doedelzakspelen, Highland Dance en de Highland Games, inclusief paalslingeren en gewichten sjouwen, op het programma. Zaterdag wordt ook nog vuurwerk afgestoken. Bilzenaren moeten op vertoon van hun identiteitskaart slechts 5 euro voor een ticket betalen. Meer info over het Schots weekend op www.schotsweekend.be. (LXB)