Al 5.000 Courtois-sleutelhangers verkocht

De sleutelhanger.
Foto Borgerhoff De sleutelhanger.
De 5.000 sleutelhangers met een foto van Thibaut Courtois zijn al uitverkocht. De laatste 300 werden gisteren op en rond de markt van Bilzen aan de man gebracht door Thierry Courtois en Gitte Lambrechts, de ouders van Thibaut. Er worden er nog 2.000 bijbesteld.

De speciale sleutelhanger werd gemaakt naar aanleiding van Café Courtois dat op het plein voor het stadhuis geopend wordt op dagen dat de Rode Duivels spelen. Supporters kunnen er live de prestaties van de nationale ploeg op groot scherm volgen. Eerst werden er 5.000 stuks van vervaardigd. En de verkoop loopt als een trein. Juist omdat het gadget uitverkocht is, heeft de familie Courtois beslist om nog 2.000 extra sleutelhangers te bestellen. De familie neemt de kosten ervan voor haar rekening. Op maandag 13 juni, als de Duivels voetballen tegen Italië, worden er in café Courtois 500 stuks aangeboden.


De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar Klavertje Drie, een school uit het buitengewoon onderwijs. Per sleutelhanger gaat 4 euro naar de school om de nieuwbouw mee te helpen financieren. "We zijn in de wolken met het resultaat", zegt Joke Caproens, directrice van Klavertje Drie. (LXB)