“Vergadering voor inwoners, niet van Voorpost”: buitenstaanders niet welkom op infosessie rond asielcentrum

Het toekomstige asielcentrum in Bilzen, waar vorige week brand gesticht werd.
Mine Dalemans Het toekomstige asielcentrum in Bilzen, waar vorige week brand gesticht werd.
De infoavond van het Rode Kruis over het toekomstige asielcentrum in Grote Spouwen, waar vorige week brand gesticht werd, zal komende donderdag enkel toegankelijk zijn voor inwoners van Grote en Kleine Spouwen.

De inwoners van Spouwen hebben een persoonlijke uitnodiging gekregen voor de infosessie over het asielzoekerscentrum. Andere mensen worden niet toegelaten en ook de pers is niet welkom. Het Rode Kruis en het stadsbestuur van Bilzen willen op die manier de betrokken inwoners op een serene manier kunnen informeren.

“Het is geen vergadering van Voorpost, maar voor de inwoners”, aldus burgemeester Johan Sauwens (Trots op Bilzen). “Zij hebben de meeste vragen en zorgen en we willen hen de kans geven om die te stellen en te uiten. Daarom hebben zij allemaal een uitnodiging gekregen. Het hoeft immers geen manifestatie te worden. Het Rode Kruis zal er onder meer informatie verschaffen over de contacten die er waren met de scholen, en dergelijke meer.”
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willems michel

  Het geeft duidelijk aan dat het Rode Kruis politiek gemanipuleerd wordt.

 • Jean-Pierre Robbens

  Dit belangt alle Bilzenaren aan. Die van Spouwen in de eerste plaats, maar denkt ge nu echt dat die in Spouwen blijven en niet naar Bilzen centrum gaan afzakken?

 • Ronny Severeyns

  Kritische vragen worden er zo al grotendeels uitgefilterd.

 • Benny Marcelo

  Blijf maar door de mensen hun strot rammen, de rekening volgt wel.

 • Marc Rooms

  Kritiek mag niet. Inzake migratie worden we een communistisch land. De multicultureel samenleving is goed.. slikken.