Exclusief voor abonnees

“Extreemrechtse fanatici óf simpele ziel die zich liet opjutten”: brandonderzoek asielcentrum volgt twee pistes

Naar aanleiding van de brand in het toekomstige asielcentrum in Bilzen, bracht Vlaams minister van Samenleven en Binnenlands Bestuur Bart Somers een werkbezoek bij burgemeester Johan Sauwens
Mine Dalemans Naar aanleiding van de brand in het toekomstige asielcentrum in Bilzen, bracht Vlaams minister van Samenleven en Binnenlands Bestuur Bart Somers een werkbezoek bij burgemeester Johan Sauwens
Het onderzoek naar de brandstichting bij het asielcentrum in Bilzen focust zich vooral op twee pistes: een link met extreemrechtse fanatici, of een ‘simpele ziel’ uit Grote-Spouwen die zich liet opjutten. “Er zijn nog geen verdachten gevat, maar we houden figuren in de gaten”, zegt de politie. Insinuaties dat de eigenaar het pand zélf in brand stak uit financieel gewin, wordt van tafel geveegd.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Mertens

  Degene die de eigenares kent mag het zijne er wel van denken ( het is geen heilige ) .

 • Rik Hofman

  het parket is al zo gekleurd in zijn mening. Heeft dat parket al de pissers op de tent van Anuna gevat, of zaten ze er daar ook naast.

 • raf peeters

  @wim Claes ,juist de zaak zit vol asbest,(dak)de gelegenheid om goedkoop de zaak te renoveren kon niet beter komen en de komst van zou een zeer goede dekmantel zijn, denk er 't mijne van.

 • Ludwig Vanden Boer

  Of een gewone brave mens die het beu is. De eigenaars waarschijnlijk niet. In al hun goedheid en voor 180000 euro per jaar, maar toch vooral goedheid, maar ook weer niet zonder die 180000 euro zijn zij bereid hun gebouw ter beschikking te stellen van die 'sukkelaars'.

 • Jean Paul Peelos

  Waarom de derde verdieping, onder het asbestdak, in brand steken en niet het gelijkvloers?