Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne poseert bij een camera in het winkelwandelgebied van de stad. Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne poseert bij een camera in het winkelwandelgebied van de stad. Archiefbeeld. © Henk Deleu

Big Brother woont in Kortrijk: stad achterhaalt afkomst bezoekers en monitort waar geld gespendeerd wordt

Kortrijk wil weten wie er naar de stad komt en waar mensen hun geld aan besteden. Het bestuur werkt daarvoor samen met Proximus. Zowel het telecombedrijf als de stad benadrukt dat alle data anoniem zijn. Maar is dat wel zo? "Anonieme gegevens bestáán gewoon niet."

 1. 10 van de 13 Brugse musea blijven nog even dicht, want personeel blijft helpen in rusthuizen: “Eindeloos respect gekregen voor wie hier altijd werkt”
  PREMIUM
  Brugge

  10 van de 13 Brugse musea blijven nog even dicht, want personeel blijft helpen in rusthuizen: “Eindeloos respect gekregen voor wie hier altijd werkt”

  “Eerlijk. Ik ga het zelfs een beetje missen als ik straks weer mijn oude job moet opnemen.” Twintig medewerkers van de Brugse musea bieden momenteel een helpende hand in een woonzorgcentrum in de stad. En ze blijven dat voorlopig doen. Om die reden gaan vandaag (zaterdag) slechts drie van de dertien musea opnieuw open voor het publiek. “Dankzij hun inzet kunnen wij in deze moeilijke tijden meer tijd uittrekken voor de bewoners”, zegt Petra Poppe (58). Wij gingen op bezoek in WZC De Zeventorentjes.
 2. Subsidie van 2.000 euro voor 11.11.11
  Oudsbergen

  Subsidie van 2.000 euro voor 11.11.11

  Het gemeentebestuur van Oudsbergen kent een subsidie van 2.000 euro toe aan de koepelorganisatie 11.11.11 voor Noord-Zuidwerking. “11.11.11 is koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging. Zij steunen hun lidorganisaties, zodat zij op hun beurt mensen in Azië, Latijns-Amerika, Afrika en hier een beter leven kunnen bieden. Als gemeentebestuur betuigen we onze solidariteit en dragen ons steentje bij door een nominatieve subsidie van 2.000 euro toe te kennen”, zegt schepen Kurt Plessers (CD&V).
 1. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto

 2. Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer
  Play

  Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer