Tv-maker Eric Goens (50) vindt snelheidsboete te streng, rechter houdt voet bij stuk

Eric Goens reed te snel over E40.
Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews Eric Goens reed te snel over E40.
Tv-maker Eric Goens (50), bekend van programma’s als Bargoens en Het Huis, is in de Leuvense rechtbank veroordeeld voor overdreven snelheid. 

Goens reed vorige zomer op 29 juli in zijn Audi Q7 met 181 kilometer per uur over de E40 in Bierbeek. De snelheid werd gecorrigeerd naar 170 kilometer per uur. Dat kwam Goens te staan op 480 euro boete, de helft met uitstel en 30 dagen rijverbod, waarvan 10 dagen met uitstel gedurende drie jaar. Goens was niet akkoord met die straf en tekende hoger beroep aan. 

Hij verwees naar zijn blanco strafregister en dat het rijverbod problematisch zou zijn voor zijn werk. De rechter hield voet bij stuk en verklaarde het beroep ongegrond. 
72 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wim CLAES

  als je je wagen nodig hebt voor je werk, is dat een reden te meer om je te gedragen achter het stuur. ,elke dag zie ik idioten mij voorbijvliegen die denken dat ze kunnen rijden met een auto. rijden is een kunst, blijven rijden ook. en als je dan kiest om je te verplaatsen met een tank zoals een Q7, ben je een gevaar voor de tegenpartij.nog een reden om je te gedragen.

 • Jan Deman

  onnozelaar, de rechter had het moeten verdubbelen.

 • Vaneylen Pierre

  bekend programmamaker zal wel genoeg verdienen om chauffeur in te huren, ken een collega met veel bescheidener inkomen die en chauffeur moest inhuren, wat hem meer kostte dan hij verdiende , doch contractbreuk zou hem veel meer kosten. En kom nu niet af dat Zelfstandigen zwartwerkers zijn en massaal veel geld verdienen. De meeste Zelfstandigen zijn dit niet en moeten dikwijls om de meest verschillende plaatsen zijn in tegenstelling met ambtenaren die de bus kunnen nemen, als deze niet staken.

 • Michel Jacobs

  De rechter had Dirty Harry moeten citeren: "Opinions are like assholes, everybody has one". Dat geldt al zeker voor de opinions van assholes zelf, maar dat zal een magistraat niet luidop zeggen natuurlijk.

 • Patrik De Weirdt

  Hij komt er nog veel te licht van af. Niets verantwoord het feit dat hij 60 km te snel reed. Bij zo hoge snelheden is zijn wagen (zelfs op de snelweg) een wapen.