School 't Klavertje krijgt onvoldoende op rapport van onderwijsinspectie

Het Bierbeekse gemeentebestuur zet het licht op groen voor de aanstelling van een nieuwe directeur voor Gemeentelijke Basisschool 't Klavertje. Het einde van een hobbelig parcours komt hiermee in zicht.

Opluchting. Dat vat het gevoel na de beslissing van de gemeenteraad in één woord samen. Rudy Dupont, de directeur van de vestigingen in Bierbeek, Lovenjoel en Opvelp, werd vervangen door Benny Jonckers. Er werd aanvankelijk zo goed en zo kwaad mogelijk samengewerkt, maar het werd een geval van te veel koks die de brij verzoutten. Gevolgd door een rapport van de onderwijsinspectie dat niet bepaald mals was.

Rem op ontwikkeling

'De vervangende directeur leidde de school in het verleden ook al gedurende drie schooljaren. Hij kreeg van het schoolbestuur niet het mandaat om pedagogische taken op te nemen en het gebrek aan beleidsvoerend vermogen vormt een rem op de schoolontwikkeling', lezen we in het verslag van inspecteur Bettina Naudts.


Ook structureel waren er tekortkomingen, onder andere op vlak van bewoonbaarheid en hygiëne.

Vochtplekje

Even ons licht opsteken bij schepen van Onderwijs Hilde Van der Putten (Groen). "De ouders zijn ingelicht." Voor de rest wenste ze geen commentaar te geven. Bij de oppositie vonden we wel gehoor, verdere toelichting en relativering. "Het gaat om letterlijk één vochtplekje of een plakkaatje dat aan de deur van het mannentoilet ontbrak. Het belangrijkste nu is de beslissing om een directeur aan te stellen. We hebben het volste vertrouwen in de huidige vervangende en op het resultaat van het examen dat hij nog moet afleggen', zegt Hans-Kristof Carême (Open Vld). Arnaud Recko (N-VA) treedt hem bij. 'We werden toch wel streng aangepakt. De problemen zúllen opgelost worden. Het gaat tenslotte om onze kinderen. De leraars waren en blijven op een bewonderenswaardige manier gemotiveerd." Zijn partij eiste en kreeg tot slot de belofte tot een regelmatige terugkoppeling over het dossier. De school heeft nu 3 jaar de tijd om de aandachtspunten weg te werken. (CBL)