Einde verhaal voor D’Store, nieuwe invulling Melkerijsite nog niet helemaal duidelijk

Sportwinkel D'Store.
Vertommen Sportwinkel D'Store.
De bekende sportwinkel D’Store, aan de Hoogstraat in Bierbeek, moet verplicht de deuren sluiten. Te groot voor Bierbeek, heet het en dus zou de winkel aan de Melkerijsite volgens de plannen van de gemeente moeten inkrimpen. Dat gaat niet gebeuren en dus is het in 2022 wellicht einde verhaal. Opmerkelijk, gezien de bekendheid en de vele bezoekers.
De site waar de winkel D'Store is gevestigd, beter bekend als de Melkerij.
Vertommen De site waar de winkel D'Store is gevestigd, beter bekend als de Melkerij.

Hoe te veel succes je eigen dood kan worden. Dat is zo’n beetje het verhaal van D’Store in Bierbeek. De sportwinkel is zo’n 5.000 vierkante meter groot. In het gemeentelijk uitvoeringsplan is maar plaats voor een complex van 2.000 vierkante meter. Verkleinen kan niet volgens de zaakvoerder dus is het wellicht einde verhaal. Wat er dan in de plaats komt, is nog niet geheel duidelijk maar volgens al eerder gemaakte plannen mikt de gemeente Bierbeek op woningen en groen op de vrijgekomen ruimte op de Melkerijsite, achter de voetbalterreinen van KHO Bierbeek. Mogelijk komt er ook een Delhaize.

De provinciale diensten van ruimtelijke ordening hebben aan de gemeente Bierbeek laten weten dat de D’Store in zijn huidige vorm ‘zonevreemd’ ligt. Dat wil concreet zeggen dat de sportwinkel in een gebied ligt waar het in het ideale geval niet thuishoort. Opmerkelijk natuurlijk, als je weet dat D’Store al twintig jaar op deze plek ligt. Maar uit het advies van de provinciale diensten is toch gebleken dat de winkel D’Store ‘niet op de maat van Bierbeek is’, waardoor zij het niet meer zien zitten met D’Store op de Melkerijsite.

Ontsluiting niet optimaal

“De bestemming van dit gebied blijkt al geruime tijd achterhaald te zijn. Het wordt ook niet wenselijk meer geacht om nog bedrijvigheid op deze locatie aansluitend aan woongebieden toe te laten. Een bedrijventerrein is moeilijk inpasbaar in deze omgeving. Bovendien is het gebied slechts beperkt in oppervlakte en is de ontsluiting niet optimaal, waardoor het gebied ook al minder interessant is om te ontwikkelen als bedrijventerrein”, zo staat te lezen in het ruimtelijk uitvoeringsplan van de gemeente Bierbeek over de Melkerijsite. “De gemeente besliste daarom om voor dit gebied een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op te maken en het gebied een nieuwe bestemming te geven die beter aansluit aan de kern van het hoofddorp Bierbeek. Concreet wordt in dit gebied een kernhernieuwingsproject beoogd met een mix van wonen, werken, winkelen, cultuur en recreatie”, zo klonk het al in 2017. De komende tijd zal moeten blijken wat de nieuwe invulling van de Melkerijsite zal worden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.