Eerste multimiljonair van 2017 komt uit Korbeek-Lo

Kiki Vervloesem en Bram Vermesen tonen de cheque van de Lotto-winnaar in de Carrefour van Korbeek-Lo.
Vertommen Kiki Vervloesem en Bram Vermesen tonen de cheque van de Lotto-winnaar in de Carrefour van Korbeek-Lo.
Vlaams-Brabant heeft de eerste multimiljonair van het nieuwe jaar beet. Een vrouw uit onze regio won bij de lottotrekking van vrijdag 13 januari als enige de jackpot van zo'n 2,5 miljoen euro. De vrouw kocht het lotje in warenhuis Carrefour in Korbeek-Lo en daar was het al meer dan 3 jaar geleden dat er nog zo'n grote winnaar uit de bus kwam.

"De winnares is ouder dan 55, komt uit Vlaams-Brabant en heeft een gezin met twee kinderen", weet Kiki Vervloesem van de Nationale Loterij.


"Ze speelt blijkbaar al een hele tijd op de Lotto, want ze kon zich niet meer herinneren wanneer ze haar eerste lotje had gekocht. De trekking van vrijdag de dertiende heeft haar duidelijk wel geluk gebracht, want ze was de enige winnaar in rang 1 van de zogenaamde 'Extra Lotto' met een extra grote jackpot. Het winnend lotje heeft ze trouwens zelf ingevuld, want ze speelde zoals steeds voor 10 euro. Wat ze exact met het geld gaat doen, weten we niet. Ze vertelde wel dat ze zeker een deel zal opzij houden voor haar kinderen en dat ze ook een bedrag wil schenken aan een goed doel." Winkeldirecteur Bram Vermesen is alvast blij dat ze een klant gelukkig hebben kunnen maken. "Dat is natuurlijk fijn, want het was al meer dan drie jaar geleden en toen ging de winnaar lopen met iets meer dan 1 miljoen euro", besluit Vermesen. Bij wie de vingers beginnen te kriebelen en het niet kan laten om toch ook een gokje te wagen, de pot voor de trekking van vandaag bedraagt 6 miljoen euro. (KHK)