Het comité van de Kasteelstraat vraagt met affiches aan chauffeurs om de maximumsnelheid van 30 km/uur te respecteren
Volledig scherm
Het comité van de Kasteelstraat vraagt met affiches aan chauffeurs om de maximumsnelheid van 30 km/uur te respecteren © Kristof Pieters

Bewoners Kasteelstraat zijn snelheidsduivels in zone 30 beu: “Restaurant mocht geen terras plaatsen… omdat er te snel wordt gereden”

TemseDe bewoners van de Kasteelstraat in Temse maken met raamaffiches hun ongenoegen over de vele snelheidsduivels duidelijk. “Hoewel hier een zone 30 van kracht is, lijkt onze straat soms meer op een racebaan. Fietsers mogen in tegengestelde richting rijden maar dat is dan wel op gevaar van eigen leven. En ’s nachts wordt er nog harder op het gaspedaal geduwd.”

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Boerenprotest stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”
  Roeselare/Ieper/Tielt/Kortrijk/Poperinge

  Boerenpro­test stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”

  Duizend tractoren uit alle uithoeken van West-Vlaanderen hebben woensdagnamiddag het verkeer in de provincie op verschillende plaatsen in de war gestuurd. Op de R32 in Roeselare verzamelden alle boeren drie uur lang en maakten alle verkeer onmogelijk. De combinatie met een ongeval op de E403 in Rollegem-Kapelle en een brandende vrachtwagen op de A19 in Menen maakte de situatie voor veel automobilisten nog erger. De terugtocht van de tractoren zorgde ook in de avondspits nog voor heel wat hinder.