Bewoners De Wending genieten van zorgtuin

Enkele senioren van woonzorgcentrum De Wending hebben woensdag de nieuwe zorgtuin in gebruik genomen. Gisteren hielp iedereen bij het aanplanten van de laatste moestuinbak.

De tuin achter De Wending is nu uitgerust met wandelpaden, kunstwerken en allerlei tuinelementen, maar helemaal klaar is hij nog niet. "Beetje bij beetje worden nieuwe stukjes van de tuin geopenbaard. Het is een zorgtuin en die biedt een ongelofelijke meerwaarde aan onze bewoners die ook hun groene vingers mogen gebruiken", vertelt OCMW-voorzitter Luc Op de Beeck. Op allerlei manieren kunnen senioren genieten van hun nieuwe stadstuin die enkel van het stadspark wordt gescheiden door de Ringlaan. Zo zijn er moestuinkamers uitgewerkt door bewoners en vrijwilligers, een kippenren, waterelementen, een insecten- wand en een bijenhotel. (DVGT)

Bewoners Marthe Van Dooren, Frieda Van Sprengel en Gust Verstappen van De Wending zijn bezig met planten en krijgen hulp van Joke, Thijs en Dimitri van Natuurpunt.
ton wiggenraad Bewoners Marthe Van Dooren, Frieda Van Sprengel en Gust Verstappen van De Wending zijn bezig met planten en krijgen hulp van Joke, Thijs en Dimitri van Natuurpunt.