Zes jaar moedig gevochten: bezieler van ‘Vechter’-bier verliest strijd tegen kanker

Jan Blommaert stelde nog maar recent het ‘Vechter’-bier voor dat hij op de markt bracht ten voordele van Levensloop.
Kristof Pieters Jan Blommaert stelde nog maar recent het ‘Vechter’-bier voor dat hij op de markt bracht ten voordele van Levensloop.
Jan Blommaert, de bezieler achter het ‘Vechter’-bier, heeft na zes jaar de oneerlijke strijd tegen kanker verloren. Hij zette zich als vrijwilliger al enkele jaren in voor Levensloop en inspireerde veel mensen die ook dagelijks het gevecht moeten voeren tegen de vreselijke ziekte.

Zes jaar geleden kreeg Jan Blommaert (56) het harde vonnis te horen dat er darmkanker bij hem was vastgesteld. Tijdens de voorbije edities van Levensloop, de marathon ten voordele van de Stichting tegen Kanker, bracht hij moedige getuigenissen om lotgenoten een hart onder de riem te steken. Onder het motto ‘Samen Bieresterk’ bracht hij recent nog het nieuwe bier ‘Vechter’ op de markt. Daarmee wou hij zijn bijdrage leveren aan de volgende editie van Levensloop. Tegelijk wou Jan ook de boodschap brengen dat het belangrijk is om altijd te blijven vechten, hoe moeilijk het soms ook is. Met de verkoop van Vechter wou hij uiteraard ook een mooi bedrag bijeen krijgen tegen het weekend van 19 en 20 oktober want dan vindt de volgende editie plaats van Levensloop Beveren. “Maar ik hoop dat het bier ook daarna een blijvertje kan worden. Mocht ik er niet meer zijn, zou het wel fijn zijn dat ik op deze manier toch iets kan achterlaten”, liet hij in onze krant optekenen. Zijn familie maakte donderdag bekend dat Jan zelf niet meer aanwezig zal zijn op de volgende Levensloop. Hij verloor na zes jaar de oneerlijke strijd tegen kanker.

Vechter wordt geschonken in een aantal Beverse cafés en restaurants en zal uiteraard ook op de verschillende Levenslopen in ons land te verkrijgen zijn.

Op de voorbije edities van Levensloop bracht Jan een moedige getuigenis om lotgenoten een hart onder de riem te steken.
Kristof Pieters Op de voorbije edities van Levensloop bracht Jan een moedige getuigenis om lotgenoten een hart onder de riem te steken.
Kristof Pieters1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jochem Van der Perre

    RIP, blij je gekend te hebben. Samen nog een vechter gedronken in Den Angeluus. Heel trots was je op je Vechter!