Yoga aan kasteel, in voetbalstadion en in kerk

NINA DE MAN EN NATHALIE DE WINTER GEVEN LESSEN OP UNIEKE LOCATIES

Nina de Man en Nathalie De Winter trekken voor het Grote Yogaproject onder meer naar het kasteeldomein Hof ter Saksen.
Foto Kristof Pieters Nina de Man en Nathalie De Winter trekken voor het Grote Yogaproject onder meer naar het kasteeldomein Hof ter Saksen.
Een sessie yoga volgen in het Freethielstadion, kasteeldomein Hof ter Saksen of de Sint-Engelbertuskerk in Prosperpolder? Het kan deze zomer. Docenten Nina De Man en Nathalie De Winter houden met het Grote Yogaproject bijeenkomsten op tot verbeelding sprekende locaties. Een sessie kost 10 euro. Met de opbrengst kan de gemeente een buitenfitness aanleggen.

Nina De Man is bekend als presentatrice en jurylid van Idool, maar is ook al lang bezig met yoga. Enkele jaren geleden schreef ze er een boek over. Nathalie De Winter uit Kruibeke is actief als energy coach. Beide dames leerden elkaar kennen via de sportdienst van Beveren die hen als yogadocenten inzet. "Nu zijn 70 tot 80 procent van de deelnemers aan onze lessen vrouwen. Met ons Grote Yogaproject willen we een breder publiek bereiken en ook mannen warm maken om mee te doen", vertellen ze.


"Als er nu over yoga gesproken wordt, denken velen nog al te vaak dat het iets zweverig is, maar niets is minder waar. Met yoga stretch je lichaam én geest. Je moet niet per se lenig zijn. Iedereen kan het beoefenen. En het resultaat is er meteen: na een sessie zit je al beter in het vel. Met dit project willen we yoga voor eens en altijd uit de hippiesfeer halen."


De gemeente Beveren was het project meteen genegen. De formule is eenvoudig: de opbrengst van de drie grote yogasessies vloeien integraal terug naar de gemeente die er een aankoop mee doet die de hele bevolking ten goede komt. Beveren kiest ervoor een buitenfitness aan te leggen op de oude atletiekpiste in de Diederik Van Beverenlaan. "Dit is een bijzonder leuke manier om yoga te promoten. Zelfs mensen die niet meteen gebeten zijn door de yoga-microbe, zullen zich zeker aangesproken voelen door het positieve karakter van dit initiatief", vindt Nina.

Duizendtal deelnemers

Het duo hoopt op zo'n duizendtal deelnemers gespreid over de drie locaties. "We hebben aan de gemeente drie tot de verbeelding sprekende locaties gevraagd", vult Nathalie aan. "Op 10 juli zitten we in het kasteeldomein Hof ter Saksen, op 14 augustus in de Sint-Engelbertuskerk in Prosperpolder en op 18 september in het Freethielstadion van Waasland-Beveren."


En na Beveren hopen Nina en Nathalie ook andere gemeenten en steden te veroveren. De sessies in Beveren zijn dus een proefproject. Nina en Nathalie zullen ook op andere plekken hun passie voor yoga promoten. Zo zullen ze ook hun tenten opslaan op het festival Pukkelpop.

Inschrijven

Deelname aan het Grote Yogaproject kost 10 euro per sessie. Inschrijven kan via de website van de gemeente Beveren: www.beveren.be/inwoners/vrije-tijd/sport. Meer info vind je ook op www.bodymindstretch.be.