Wespenverdelging loopt uit de hand: haag gaat in vlammen op

De brandweer slaagde erin het vuur snel onder controle te krijgen
Kristof Pieters De brandweer slaagde erin het vuur snel onder controle te krijgen
Zelf een wespennest verdelgen is niet altijd een even goed idee. Dat heeft een bewoner uit de Vendoornstraat in Melsele vanmiddag aan den lijve ondervonden. Hij ontdekte in de coniferenhaag naast zijn tuin een wespennest en wou dat zelf verdelgen. De man goot benzine over het wespennest en stak het vervolgens in brand. Hij had echter niet verwacht dat de vlammen zo snel om zich heen zouden grijpen. 

Binnen enkele seconden brandde de haag als een toorts met vlammen die metershoog oplaaiden. Gelukkig had de man wel zijn voorzorgen genomen en lag er een tuinslang klaar. Met veel moeite kon hij de grootste vlammen bedwingen en zo voorkomen dat het vuur op een kleine opslagruimte oversloeg. 

Toch moest hij de hulp van de brandweer inroepen. Zowel uit Melsele als uit Antwerpen rukten blusploegen uit. Zij kregen de brand al snel onder controle. Toch brandde zo'n 25 meter haag af. 

Wespen vallen brandweer aan

Het verdelgen van het wespennest was ook maar deels gelukt. De blussende brandweermannen werden aangevallen door razende wespen. Gelukkige hadden zij hun beschermende kledij en maskers op waardoor ze niet gestoken werden. Met een waternevel konden ze de meeste 'oververhitte' wespen al snel 'afkoelen'. De brandweer raadde de bewoner aan om in het vervolg de brandweer te bellen voor het bestrijden van een wespennest. De kost daarvan ligt vele malen lager dan de kosten van de brandinterventie die nu op de man verhaald zullen worden.

Via Het E-loket van de hulpverleningszone Waasland kan je wespennesten melden: https://www.hvzwaasland.be/e-loket-wespen/ 

Enkele agressieve wespen kregen een douche van de brandweer
Kristof Pieters Enkele agressieve wespen kregen een douche van de brandweer
de brandweer slaagde erin het vuur snel onder controle te krijgen
Kristof Pieters de brandweer slaagde erin het vuur snel onder controle te krijgen
Kristof Pieters12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hannes De Baere

  Stéphane, brand interventies zijn niet gratis, er moet altijd iemand voor betalen! Meestal is dit de verzekeren, maar als iemand dus bewust dingen in brand steekt en dus de brandweer nodig hebt, dan gaat die persoon moeten opdraaien voor de kosten!

 • Joe Hall

  Hoe en een paar weken terug raadde de brandweer nog aan om het zelf te doen..

 • Stéphane Santy

  Tussenkomst bij brand is gratis...

 • karin vercauteren

  zou dan ook gratis moeten zijn , wespen verdelging

 • PETER PERMENTIER

  Wel wel waar Bezine allemaal goed voor is, tevens lijkt het me dat de man niet weet dat men snoeihout mag verbranden, tevens brengt deze benzine P.A.k's in de lucht van lucht vervuiling gesproken en dan nog operatie niet geslaagd? Dom..dom heel dom