Wandelclub al vijf jaar dagelijks op stap

Kristof Pieters
De wandelclub Melsele heeft haar 5-jarig bestaan gevierd. Dat gebeurde met een ontbijt in B&B Euvelbraecke in Melsele. Het initiatief kwam vijf jaar geleden van Piet Bloemen en Paul Van Esbroeck, toen pas-gepensioneerden uit de Eikenlaan in Melsele. Ze besloten om iedere werkdag stipt om 8 uur ‘s morgens een uurtje te gaan stappen. Binnen de kortste keren volgden meerdere wandelaars dat gezonde voorbeeld.

Momenteel wandelen gemiddeld 10 tot 15 wandelaars iedere dag van 8 tot 9 uur hun parcours door Melsele en Beveren. Ze leggen daarbij zo’n 5 tot 6 km af, goed voor circa 7.000 stappen. Ook wandelaars uit het Hazenhof en zelfs daarbuiten sloten zich gaandeweg aan bij het initiatief. “De deelnemers zijn vooral gepensioneerden uit de wijk maar iedereen is welkom”, zegt Piet Bloemen.

De dappere stappers wandelen iedere werkdag van het jaar, ongeacht het seizoen of het weer. “Wie verjaart, trakteert gewoonlijk op een koffietje of cavaatje in café ‘t Portaal na de wandeling, maar dat is zeker niet verplicht. Wie mee wil stappen mag ook niet slenteren want we wandelen met een flink ritme. We hebben een 6-tal vaste ‘wandelcircuits’ in Melsele en Beveren en kiezen gezamenlijk telkens om 8 uur waar we naartoe wandelen.”

De deelname is vrij. “We starten elke werkdag stipt om 8 uur in de Eikenlaan ter hoogte van Hazenhof”, vervolgt Piet. “Op dit moment hebben we al ruim 1.250 keer een uurtje gestapt. We zijn geen ‘officiële’ vzw of vereniging en hebben dus ook geen groepsverzekering, voorzitter of secretaris maar ook geen lidgelden of reglementen. Wie komt is welkom, maar het is uiteraard ook niet de bedoeling om dit veel verder uit te breiden omdat de groep dan te groot zou worden. Ons voorbeeld mag uiteraard wel gevolgd worden in andere wijken. Het is zeker een aanrader.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.