Voetbalclub Svelta in rouw na overlijden speelster

22-jarig toptalent damesvoetbal omgekomen bij ongeval

het eerste elftal van Svelta Dames is in shock na het overlijden van één van de speelsters
Svelta Melsele het eerste elftal van Svelta Dames is in shock na het overlijden van één van de speelsters
Voetbalclub Svelta Melsele is in diepe rouw na het overlijden van één van de speelsters van het eerste dameselftal. De 22-jarige Jella Lauwens kwam vrijdagavond om het leven bij een zwaar verkeersongeval. Haar ploeggenoten zijn in shock en er werd meteen beslist om forfait te geven voor de thuiswedstrijd afgelopen weekend.

Het dramatische ongeval gebeurde vrijdagavond rond 19.50 uur op de E17 richting Antwerpen ter hoogte van het parkeerterrein in Kalken. Een vrachtwagen reed in op een personenwagen die net van de parking kwam gereden. De klap was enorm. De wagen werd door de impact tot schroot herleid. Voor de bestuurster, de 22-jarige Jella Lauwens uit Londerzeel, kon geen hulp meer baten. Ze overleed ter plaatse. Haar passagier geraakte zwaar gewond.

Jella Lauwens was een toptalent in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal. Haar dood is enorm hard aangekomen bij haar club, Svelta Melsele. “Jella kwam dit seizoen naar Svelta en als nieuwelinge was zij onmiddellijk een vaste waarde”, klinkt het. “Onze eerste gedachten gaan uit naar haar familie. Zo totaal en plotseling je geliefde te moeten verliezen, is zeer moeilijk te vatten. Geen woorden kunnen hier troost brengen.”

Vooral bij de ploeggenoten is de klap bijzonder hard. “Ik was net in het stadion om de B-ploeg van onze dames aan het werk te zien”, zegt trainer Karim Didi. “We hebben meteen al onze speelsters geïnformeerd. Een deel van hen is meteen naar onze club gekomen en we zijn daar tot ’s nachts bij elkaar gebleven. Veel is er niet gezegd. Er vloeiden vooral tranen. Zaterdag zijn we opnieuw samengekomen om steun bij elkaar te vinden. Normaal stond er een thuiswedstrijd van de Croky Cup tegen Eendracht Louwel op het programma, maar we hebben die match uiteraard afgelast. Niemand was in staat om nu op het veld te staan.

Jella wordt omschreven als een groot talent. Ze begon bij de jeugd van Lierse, waarna ze nadien bij WS Woluwe aan de slag ging om vervolgens voor de KAA Gent Ladies uit te komen. Hoewel ze nog maar sinds mei was aangesloten bij Svelta Melsele, had ze daar meteen haar basisplaats in het eerste elftal.

Trainer Karim Didi heeft niks dan lovende woorden. “De eerste dag dat ik Jella ontmoette voor een gesprek kwam ze al aangelopen met een brede glimlach. Om die glimlach stond Jella ook bij iedereen bekend”, getuigt hij. “Door haar positieve houding, vriendelijkheid naar speelsters, bestuur en supporters leek het erop dat Jella al jaren bij ons speelde. Ze was bij iedereen geliefd omwille van haar persoonlijkheid. Je zal over haar enkel maar positieve woorden horen. We kunnen het echt niet vatten dat Jella er niet meer is…”

Over de precieze omstandigheden van het ongeval is nog niet veel bekend. Volgens het parket was de vrachtwagenbestuurder alleszins niet onder invloed. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken.

Jella Lauwens
Svelta Melsele Jella Lauwens
De jonge speelster kwam om het leven bij een dodelijk ongeval op de E17 in Kalken richting Antwerpen
Didier Verbaere De jonge speelster kwam om het leven bij een dodelijk ongeval op de E17 in Kalken richting AntwerpenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.