Voetbalclub en school rouwen om dood van Lore (8) en Lucas (6): “Hoe leg je zoiets uit aan leeftijdgenootjes?”

Lore en Lucas namen vorige week nog deel aan een jeugdtornooi met hun voetbalclub KFC Vrasene.
rv Lore en Lucas namen vorige week nog deel aan een jeugdtornooi met hun voetbalclub KFC Vrasene.
In Vrasene wordt geschokt gereageerd op de plotse dood van Lore (8) en Lucas (6) Stoop. De twee kinderen werd afgelopen weekend door hun vader om het leven gebracht waarna hij zelfmoord pleegde. De kinderen zaten niet alleen samen op school bij De Zonnepit maar waren ook beide aangesloten bij voetbalclub KFC Vrasene. De verslagenheid is er bijzonder groot.

De levenloze lichamen van de twee kinderen werden zondagochtend gevonden in een geparkeerde wagen aan een bouwwerf in Knokke. De politie had eerder het stoffelijk overschot al gevonden van de 37-jarige Tom Stoop. Hij had zelfmoord gepleegd door van een bouwkraan te springen.

De man had samen met zijn echtgenote een groothandel in motoroliën en -vetten in de kmo-zone Beverpark. Relationele problemen zouden wellicht aan de basis liggen van het familiedrama.

Ingeslagen als een bom

In hun woonplaats Vrasene is het nieuws als een bom ingeslagen. De politie bracht de school De Zonnepit en voetbalclub KFC Vrasene op de hoogte zodat die voorbereidingen konden treffen voor de leeftijdgenootjes van de twee kinderen. Lore (8) en Lucas (6) zaten beide op de vrije basisschool De Zonnepit in Vrasene. De school zorgde meteen voor psychologische bijstand en er werd een stille ruimte ingericht. Er zal ook een rouwregister worden gelegd.

Ook bij voetbalclub KFC Vrasene is de verslagenheid erg groot. Zowel Lore als Lucas waren sinds vorig seizoen aangesloten bij de ploeg U7. “Vorige week namen ze nog alle twee deel aan een tornooi als afsluiter van het seizoen”, zegt bestuurslid Wesley Schelfhaut. “Iedereen is hier natuurlijk enorm geschrokken door het nieuws. We kenden ook de ouders want ze waren al een paar jaar sponsor van de club en schonken geregeld al eens een wedstrijdbal. De competitie is net afgelopen en normaal gezien kwam de ploeg niet meer bijeen, al zullen we nu wel bekijken of we misschien een bezinningsmoment kunnen organiseren in samenwerking met de school. We zullen hier alleszins professionele hulp voor moeten inschakelen want hoe leg je zoiets in godsnaam uit aan hun leeftijdgenootjes?”

Ongeloof

Dezelfde bekommernis deelt ook burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). “Nadat het nieuws van dit drama werd vernomen,  zijn beide scholen en de voetbalclub meteen op de hoogte gebracht. De leerkrachten konden zo voorbereidingen treffen om de andere kinderen op te vangen. Ze moeten dit immers psychologisch kunnen verwerken. Maar uiteraard is dit in de eerste een enorm drama voor de betrokken familie natuurlijk. Ik ken hen persoonlijk en heb het koppel destijds nog zelf gehuwd. Verschrikkelijk om dan dit nieuws te vernemen.”

Bij vrienden en kennissen wordt vooral met ongeloof gereageerd. “Er waren inderdaad echtelijke problemen maar er moet toch meer aan de hand zijn geweest”, klinkt het. “Tom was geen labiel persoon. Hij stond vrij nuchter in het leven. Hij was wel de laatste van wie je zou verwachten zoiets te doen. Heel wat vragen blijven voorlopig dan ook onbeantwoord. In de eerste plaats waarom hij zijn kinderen in de dood heeft meegenomen.”

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op zelfmoord1813.be.

RV7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pieter hauben

  Veel sterkte aan Familie en nabestaanden! Zelf papa van 2 kinderen deze leeftijd..... heb er geen woorden, hoe kan je zoiets doen ? Niet te vatten, voor niemand niet....2 sterretjes bij aan de hemel oh zo vroeg

 • Eduard Janssens

  Relatie problemen de kinderen zijn altijd het slachtoffer , maar daarom vermoord je uw kinderen niet om de andere te raken ik blijf het een laffe daad vinden

 • johan bogaerts

  Heel triest, maar eerst horen wat de oorzaak achter dit is, soms zitten mensen zo diep meestal financieel dat er geen uitweg meer is, er is niet altijd een menselijke oplossing voor deze problemen. En ik kan me perfect inleven dat het soms echt voldoende is, de groep met financiele problemen worden door het corrupte systeem nog verder misbruikt vooral omdat ze de middelen niet hebben om via de weg terug te vechten, gerechtsdeurwaarders en belastingsdiensten op kop om de mensheid te brengen

 • Angelo Gaetano

  Mooie kds en zien er gelukkig uit op de foto nog zo jong en in volle groei!!! heel veel sterkte aan de mama en de famillie in deze moeilijke momenten.....

 • Elisa deJong

  Onzegbaar erg, schattige kinderen... Hoe je dat kunt... Had hulp gezocht... Er is ALTIJD een oplossing!..