Vingerlingenpad wordt doorgetrokken naar Drijdijk

Leden van Groen hebben symbolisch een 'missing link' van het Kieldrechtse Vingerlingenpad ingewandeld. Het huidige pad is ongeveer 1,5 kilometer lang en loopt tussen de Kreek aan de Grote Geule en de Gemenestraat.

"Het was van in het begin de bedoeling om dit pad door te trekken tot op de Drijdijk", zegt voorzitter Bram Massar. "Er is enkel een verlenging van het pad over ongeveer 500 meter dijk te verwezenlijken om zo meer wandelmogelijkheid te creëren. Wandelaars kunnen via de Bralstraat richting de Koningskieldrechtpolder wandelen of via de Hertogenstraat en Oud-Arenberg terug naar Kieldrecht of naar Pillendijk. Zo kunnen de nieuw aangelegde natuurcompensatiegebieden Drijdijk en Putten-West gemakkelijk bereikt worden." Groen ziet dit als een alternatief voor het geplande wandelpad rond natuurgebied De Grote Geule want de partij vreest hier ernstige verstoring voor verschillende watervogels.

Schepen verbaasd

Filip Kegels, schepen van Natuurontwikkeling (N-VA) is verbaasd over de actie. "De verlenging van het Vingerlingenpad staat immers op het programma. Sinds 2013 maakt dit deel uit van een masterplan waarbij we 200.000 euro uittrekken over een periode van drie jaar. Dit is trouwens ook duidelijk gecommuniceerd in de gemeenteraadscommissie. Het Vingerlingenpad zal doorgetrokken worden naar de Drijdijk en er komt een aansluiting naar de recreatiezone. Verder voorzien we ook een wandelpad en misschien zelfs een fietspad op de talud van de Drijdijk zelf en een fietspad op de Pillendijk richting Prosperpolder. We zitten dus duidelijk op dezelfde golflengte maar gaan eigenlijk nog verder dan Groen vraagt", zegt de schepen nog. (PKM)