VIDEO. Zes mensen afgevoerd met rookvergiftiging na zware brand in appartementsgebouw

In Beveren-Waas heeft zaterdagnamiddag een felle brand gewoed in een klein appartementsgebouw in de Oude Zandstraat. Zes personen liepen een rookvergiftiging op.

Het was een vrijwillig brandweerman die alarm sloeg nadat hij toevallig passeerde en een onheilspellende rookpluim zag opstijgen aan de achterzijde van het gebouw. De man ging poolshoogte nemen en kon vaststellen dat het vuur al flink woedde op twee terrassen.

De hulpdiensten waren zeer snel ter plaatse. De brandweer kon maar nipt voorkomen dat het vuur naar binnen sloeg. Niettemin liepen beide appartementen heel wat rookschade op. Het vuur ontstond in een kleine opbergruimte op het terras van de flat op de eerste verdieping, maar door de aanwezigheid van heel wat spullen en brandbaar materiaal laaiden de vlammen al snel hoog op waardoor het vuur oversloeg naar een bovenliggend terras. De brand ging gepaard met een grote rookpluim die van ver te zien was.

Eén vrouw werd met een vrij zware rookintoxicatie naar het ziekenhuis overgebracht. Vier jonge mannen, die nog geprobeerd hadden om het vuur te blussen en nog persoonlijke spullen te redden, liepen een lichtere rookintoxicatie op. Zij werden ter plaatse verzorgd. Ook een bewoner van een naastgelegen appartement kreeg ter plekke zuurstof toegediend.

Door de interventie was de Oude Zandstraat een tijdlang in beide richtingen afgesloten voor het verkeer wat voor heel wat file zorgde in het centrum van Beveren.

De brand ging gepaard met een zware rookontwikkeling.
Kristof Pieters De brand ging gepaard met een zware rookontwikkeling.
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Zes slachtoffers liepen een rookvergiftiging op.
Kristof Pieters Zes slachtoffers liepen een rookvergiftiging op.
Kristof Pieters
Het vuur ontstond in een bergruimte op één van de terrassen.
Kristof Pieters Het vuur ontstond in een bergruimte op één van de terrassen.
Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.