Van der Valk Hotel krijgt concessie voor zomerbar Cortewalle

Filip Kegels en Tim Van der Valk brengen al een toost uit op de toekomstige zomerbar.
Foto Kristof Pieters Filip Kegels en Tim Van der Valk brengen al een toost uit op de toekomstige zomerbar.
Het bekende Van der Valk Hotel zal in de zomer van volgend jaar een zomerbar uitbaten in het kasteeldomein Cortewalle. Een jury koos het concept uit drie ingediende kandidaturen. Van der Valk gaat zoveel mogelijk samenwerken met lokale partners en zal ook een aantal marketingstudenten van Hogeschool Gent inschakelen om evenementen op poten te zetten.

Schepen van Lokale Economie Filip Kegels (N-VA) is tevreden. "Zomerbars zijn ondertussen gemeengoed geworden: overal in Vlaanderen duiken her en der tijdelijke pop-ups op. Alleen in onze gemeente ontbrak het nog aan een structureel initiatief. Volgend jaar kunnen de Beverenaars, maar ook de inwoners van de omliggende gemeenten, terecht in de sfeervolle zomerbar in een prachtige omgeving, namelijk die van het domein Cortewalle. "Met Van der Valk Hotel Beveren treffen we bovendien een partner die een echte vaste waarde is in onze gemeente."


Zaakvoerder Tim Van der Valk is opgetogen over de keuze en blaakt van de ambitie. "De naam van de zomerbar staat nog niet helemaal vast, maar we willen sowieso de warmte en uitstraling van ons nieuwe restaurant Nest laten terugkomen", licht hij al een tipje van de sluier.


"We denken daarbij aan een mooi aangeklede containerbar, steigerhouten vloeren met vaste loungemeubelen, gecombineerd met gezellige hoekjes met strandstoelen, hangmatten, sfeervolle decoratie en verlichting.

Marketingstudenten

Uiteraard plannen we ook een aantal evenementen die deze sfeer mee moeten oproepen. Om dat in goeie banen te leiden, rekenen we niet alleen op onze eigen creativiteit, maar zullen we een aantal marketingstudenten van Hogeschool Gent inschakelen. Zij werken in samenspraak met ons een uniek programma uit." Het is natuurlijk nog eerst de winter door spartelen, maar voor wie al droomt van cocktails in de zon: de zomerbar zal geopend zijn van 14 juli tot en met 12 augustus.


(PKM)