Twee doden bij zware crash op E34

HELE DAG CHAOS DOOR 'SILICONENFILE'

Voor de twee inzittenden van de rode Peugeot kan geen hulp meer baten. Ze overleden ter plaatse.
Kristof Pieters Voor de twee inzittenden van de rode Peugeot kan geen hulp meer baten. Ze overleden ter plaatse.
Bij een zwaar verkeersongeval op de E34 zijn gisterenavond twee dodelijke slachtoffers gevallen. In de staart van de file werd hun wagen volledig geplet tussen twee vrachtwagens. De hulpdiensten probeerden de slachtoffers nog te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten. Het was de trieste afsluiter van een dag vol verkeersellende in de regio. Door het siliconenincident op de Antwerpse ring liepen de wachttijden op tot meer dan drie uur.

Het ongeval gebeurde gisterenavond rond twintig na zeven op de E34 ter hoogte van Melsele in de rijrichting van Antwerpen. In de staart van de file werd een rode Peugeot aangereden door een Nederlandse vrachtwagen.

Vrachtwagens

De auto werd geplet tussen de aanrijdende truck en een voorliggende vrachtwagen. De hulpdiensten hadden de grootste moeite om tot bij het ongeval te geraken omdat er heel wat auto's op de pechstrook stonden. Voor de twee slachtoffers kon jammer genoeg geen hulp meer baten. Er werd nog een half uur lang geprobeerd om hen te reanimeren, maar ze overleden ter plaatse. Het gaat om een jonge vrouw die achter het stuur zat en een man op de passagierszetel, wellicht uit de omgeving van Sint-Niklaas.


De Nederlandse trucker die het ongeval veroorzaakte, was in shock. "Ik heb wellicht even niet goed opgelet en plots zag ik een auto voor mij opdoemen en alles dichtgooien. Ik kon hem niet meer ontwijken", zucht de man aangeslagen.

Rijbaan afgesloten

Door het ongeval was de rijbaan volledig afgesloten. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval na te gaan. In totaal waren er bij het ongeval vier vrachtwagens en twee personenwagens betrokken. Het verkeer moest de snelweg verlaten ter hoogte van de R2 en vervolgens richting Liefkenshoektunnel rijden.


Het dramatische ongeval was de trieste afsluiter van een dag vol chaos op de weg. De twee versperde rijstroken op de Antwerpse ring zorgden namelijk voor overvolle wegen in heel het Waasland.

Siliconen

De oorzaak van alle ellende was een incident op de Antwerpse ring waar een vrachtwagen dinsdag een deel van zijn lading vloeibare siliconen was verloren.


Over een afstand van 1,1 kilometer tussen Berchem en Antwerpen-Oost zorgt het goedje voor een bijzonder glad wegdek. De brandweer en de Civiele Bescherming kregen de smurrie niet verwijderd waarna werd beslist om een fijn laagje asfalt van het wegdek te frezen. Door het incident stonden er ook in onze regio de hele dag en vooral 's avonds lange files op zowel de E34 als de E17 met wachttijden die opliepen tot drie uur.


Op de E17 stond het verkeer aan te schuiven vanaf Temse en op de E34 reikte de file tot voorbij Vrasene. Ook op de N70 en N16 zat alles vast en de tolvrije Liefkenshoektunnel bracht al evenmin soelaas. Hier was het eveneens aanschuiven. Op de E17 bedroeg de wachttijd op een bepaald moment liefst drie uur.