Trucker verliest controle en ramt tunnelwand

De tunnelwand raakte zwaar beschadigd.
Kristof Pieters De tunnelwand raakte zwaar beschadigd.
De wand van de Beverentunnel in Kallo heeft woensdagochtend zware schade opgelopen bij een zwaar verkeersongeval. Het ongeval gebeurde om 6.50 uur, toen een Nederlandse vrachtwagen, geladen met een 8 ton zware vorklift, de tunnel inreed. 

“Ik voelde dat de oplegger plots begon te slingeren”, getuigt de chauffeur. “Ik remde, maar ik kreeg mijn truck niet meer onder controle. Mijn trekker sloeg in de schaar en knalde tegen de betonnen stootrand.” Door die klap vloog de vorkheftruck van de oplegger en ramde de tunnelwand. Die raakte daardoor zwaar beschadigd. Ook de vrachtwagen en de heftruck liepen zware schade op. Tot overmaat van ramp sloeg de brandstoftank van de vrachtwagen lek, waardoor enkele honderden liters diesel het wegdek op stroomden. De brandweer had dan ook heel wat opkuiswerk. Het duurde tot de middag vooraleer de brandweer en bergingsfirma de tunnel weer vrij konden maken. 

De vorkheftruck knalde tegen de tunnelwand aan.
Kristof Pieters De vorkheftruck knalde tegen de tunnelwand aan.
De vrachtwagen ging bij het inrijden van de tunnel in de schaar.
Kristof Pieters De vrachtwagen ging bij het inrijden van de tunnel in de schaar.
De vorkheftruck belandde naast de vrachtwagen.
Kristof Pieters De vorkheftruck belandde naast de vrachtwagen.
De trucker bleef als bij wonder ongedeerd.
Kristof Pieters De trucker bleef als bij wonder ongedeerd.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erik Weyn

    De ( vork ) rekening volgt!?