Trucker heeft goede engelbewaarder en stapt zonder één schrammetje uit verhakkelde vrachtwagen na zware aanrijding

Kristof Pieters
Een Bulgaarse trucker is maandag als bij wonder zonder één schrammetje uit een zwaar ongeval gekomen in Kallo. Zijn cabine werd tot schroot herleid, maar de man liep zelf geen enkele verwonding op.

Het ongeval gebeurde omstreeks half twaalf op de Kruipin in de Waaslandhaven. De trucker moest naar eigen zeggen plots uitwijken voor een andere vrachtwagen die aan het slingeren was gegaan. Daarop ramde hij twee vrachtwagens die langs de weg geparkeerd stonden. Daarbij werd de stuurcabine van de Bulgaarse vrachtwagen volledig opengereten, net als de oplegger van één van de aangereden vrachtwagens. Verschillende getuigen vreesden meteen het ergste en alarmeerden de hulpdiensten. Die kwamen in allerijl ter plaatse in de veronderstelling dat er een moeilijke bevrijding zou volgen. Tot hun grote verbazing stond de trucker bij aankomst van de brandweer gewoon naast zijn vrachtwagen te wachten. Ook de bestuurders van de twee aangereden vrachtwagens, die in hun vrachtwagen zaten om hun rust te nemen, bleven ongedeerd. Het verkeer in dit drukke deel van de haven ondervond een tijdlang hinder door het ongeval.

De cabine van de truck werd tot schroot herleid.
Kristof Pieters De cabine van de truck werd tot schroot herleid.
De trucker stond de hulpdiensten naast zijn totaal verhakkelde vrachtwagen gewoon op te wachten.
Kristof Pieters De trucker stond de hulpdiensten naast zijn totaal verhakkelde vrachtwagen gewoon op te wachten.
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido vermeyen

    Of een goed ontwerp van zijn cabine......