Trein ramt vrachtwagen op overweg: oplegger meegesleurd maar geen gewonden

Kristof Pieters
Op een spoorwegovergang in de Ploegweg in de Waaslandhaven is vrijdagmiddag een vrachtwagen aangereden door een trein. De chauffeur was gelukkig al met zijn trekker over de overweg heen op het moment van de impact zodat enkel de oplegger werd meegesleurd.

Het ongeval gebeurde op een overweg die niet bewaakt is met slagbomen, enkel met een bel- en lichtsignaal. De Hongaarse chauffeur werd op de Ploegweg verblind door de laagstaande zon en had de signalisatie van de overweg niet opgemerkt. De locomotief, die één wagon met een gevaarlijke lading trok, ramde de oplegger die door de hevige klap losschoot van de trekker en grotendeels opengereten werd. Gelukkig was de vrachtwagen niet geladen, maar de ravage was behoorlijk groot. De ketelwagen met het chemisch goedje sloeg niet lek bij de aanrijding. De locomotief raakte wel beschadigd maar het kwam niet tot een ontsporing.

De truckchauffeur heeft veel geluk gehad. Zijn trekker bleef intact en hij liep dus geen verwondingen op. De oplegger werd wel een eindje meegesleurd en moest getakeld worden. De brandweer kwam ter plaatse om de wagon te controleren en de brokstukken op te ruimen.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.