Telescoopkraan kantelt op werf nieuw windmolenpark

De telescoopkraan kantelde en kwam op een vrachtwagen terecht.
Kristof Pieters De telescoopkraan kantelde en kwam op een vrachtwagen terecht.
Aan de Waelenweg, een landelijk zijstraatje van de parallelweg van de E34 in Melsele, is een zware telescoopkraan omgekanteld en op een vrachtwagen terechtgekomen. Er vielen geen gewonden, maar de schade is aanzienlijk.

Het gevaarte van zo’n 80 ton zwaar is het afgelopen weekend al omgevallen op een moment dat er niemand op de werf aanwezig was. Waarschijnlijk heeft een combinatie van hevige windstoten en de vele regen ervoor gezorgd dat de kraan onstabiel geworden is. De kraan stond klaar om gedemonteerd te worden nadat vorige week de laatste hand werd gelegd aan drie nieuwe windmolens van het windmolenpark. De windmolen zelf liep geen schade op, maar de giek van de kraan kwam op de oplegger van een Spaanse vrachtwagen terecht die de rupsen van de kraan kwam ophalen. De schade aan de kraan is groot en kan oplopen tot tienduizenden euro.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frank De Witte

    Welke amateurs zijn daar bezig geweest? Zo'n duur stuk techniek laat je toch niet in zo'n onstabiele toestand achter omdat het weekend begint?