Sterrenchef en horecaondernemer slaan handen in elkaar

Culinair Beveren zendt zijn zonen uit

Chef Nick Van den Broeck, chef Wouter Van der Vieren en Bjorn Meersman in de nieuwe zaak Casello
Kristof Pieters Chef Nick Van den Broeck, chef Wouter Van der Vieren en Bjorn Meersman in de nieuwe zaak Casello
De bekende chef-kok Wouter Van der Vieren en horecaondernemer Bjorn Meersman (Bebronna) zijn samen aan een nieuw avontuur begonnen met restaurant Casello. “We vullen elkaar perfect aan”, zegt Wouter. “Ik moet me enkel bezig houden met het creatieve aspect in de keuken, terwijl Bjorn het zakelijke voor zijn rekening neemt.” Het duo broedt intussen nog op andere ambitieuze plannen.

Wouter Van der Vieren en Bjorn Meersman kennen elkaar al jaren. Beide begonnen ze hun culinaire carrière in Beveren. Wouter haalde al op jonge leeftijd een Michelinster binnen met zijn restaurant 'Clandestino', maar verslikte zich financieel in een verhuizing van de zaak en moest de boeken neerleggen. Hij zette zijn talent daarna vooral in dienst van andere chefs. Samen met Bart De Poorter haalde hij een ster binnen voor restaurant WY in Brussel en ook Piet Huysentruyt kreeg een Michelinster met Wouter aan zijn zijde in restaurant Likoké. Na zijn terugkeer uit Frankrijk ging hij aan de slag als coach bij opstartende restaurants en koos hij voor een meer toegankelijke keuken. Met succes, want de Brabohoeve in Schilde werd vorig jaar door Gault & Millau verkozen tot Brasserie van het Jaar.

Bjorn Meersman scoorde ook al op jonge leeftijd, maar dan als horecaondernemer. Hij startte het restaurant Bebronna op in de haven en gaf het clubhouse van Golf Beveren een make-over. In Bebronna kwam Wouter Van der Vieren al een keer als gastchef in de potten roeren, maar nu starten beide vrienden samen een nieuwe zaak op: restaurant Casello in Schilde, gevestigd in de fraaie voormalige dokters- en notariswoning Huis Tollenberg die dateert uit 1770.

“We serveren een gastronomische keuken met invloeden uit Italië en het Oosten”, vat Wouter samen. Hij werkte het menu samen uit met chef Nick Van den Broeck. “Ik hou met vooral bezig met het coachen van het team. Uit ervaring weet ik dat een opstartende zaak heel wat werk vraagt. Een chef moet zich kunnen focussen op het koken.”

Wouter beseft dat de verwachtingen hoog gespannen zullen liggen, nu zijn naam aan de zaak is verbonden. “Dat is het nadeel als je al een aantal prijzen hebt behaald”, lacht hij. “Het belangrijkste is nu dat we een goed geoliede machine worden. Daarna zien we wel.” Bjorn gaat zijn taak als manager verdelen tussen Bebronna en Casello. “Maar ik geef toe dat we in Schilde de lat wel iets hoger gaan leggen. Om me volledig te kunnen concentreren heb ik het restaurant in de golfclub intussen doorgegeven. Ik zou het concept van Casello in de toekomst willen uitbreiden naar andere locaties. Ik broed samen met Wouter op nog meer plannen. Zo zal hij zeker ook opnieuw aan de slag gaan als gastchef in Bebronna.”

Meer info: www.casello.be

Wouter staat chef Nick bij als coach
Kristof Pieters Wouter staat chef Nick bij als coach
Er wordt een gastronomische keuken geserveerd met Italiaanse en Oosterse invloeden
Kristof Pieters Er wordt een gastronomische keuken geserveerd met Italiaanse en Oosterse invloedenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.