Sportzone krijgt buitenfitness dankzij het Grote Yogaproject

Nina De Man en schepen Katrien Claus mochten de gloednieuwe buitenfitness al eens uitproberen.
Foto Kristof Pieters Nina De Man en schepen Katrien Claus mochten de gloednieuwe buitenfitness al eens uitproberen.
In de Beverse sportzone is gisteren een gloednieuwe buitenfitness in gebruik genomen. Die kwam er met de opbrengst van het Grote Yogaproject.

Vorig jaar daagden Nina De Man en Nathalie De Winter de bevolking uit om met zo veel mogelijk mensen aan yoga te doen op een niet alledaagse plaats. Met 338 deelnemers was het Grote Yogaproject een schot in de roos. Er werd aan yoga gedaan in het park van Hof ter Saksen, het Freethielstadion en in de kerk van Prosperpolder. De opbrengst moest wel gaan naar iets waar de hele gemeenschap van kan genieten. Er werden nu vier outdoor-fitnesstoestellen aangekocht en geplaatst tussen de sporthal De Meerminnen en het baseballterrein. De opbrengst van het Grote Yogaproject bedroeg maar liefst 4.000 euro. De gemeente legde zelf nog 6.000 euro bij voor de aankoop van de toestellen. "Het is een waardevolle uitbreiding van de sportzone", vindt schepen van sport Katrien Claus (CD&V). "Net omdat ze in open lucht staan, zijn ze heel toegankelijk. Ze kunnen een korte break zijn tijdens een rondje lopen op de Finse piste die er langs loopt." Nina De Man is ook tevreden met het resultaat. "Niet iedereen heeft een abonnement bij de fitness. Hier kan iedereen op elk uur terecht en het kost je bovendien niks."


Na het succes van de vorige editie is beslist om het Grote Yogaproject dit jaar verder te zetten. De locaties worden nog even geheim gehouden maar er komen drie sessies in juli, augustus en september. Nina De Man nam zelf ook het persoonlijk initiatief voor een yogabenefiet voor het consortium Hongersnood 1212. "In Afrika is momenteel de ergste humanitaire crisis sinds WOII en na het zien van de beelden, wil ik graag mijn steentje bijdragen", legt ze uit. Het benefiet gaat door op 30 april in de sporthal De Meerminnen om 11 uur en de bijdrage van 10 euro gaat integraal naar de inzamelactie. (PKM)