Exclusief voor abonnees

Ruben Apers start met nieuwe moed aan volgend seizoen na horrorcrash en overlijden ploegmaat: “Ik geef niet op: liefde voor de koers is te groot”

Kristof Pieters
2019 was een annus horribilis voor wielrenner Ruben Apers (21). In maart werd hij aangereden door een bestelwagen tijdens een wedstrijd in Dottenijs waarbij een andere renner om het leven kwam. Net opnieuw hersteld van de opgelopen verwondingen, kreeg de jongeman een nieuwe klap te verwerken toen zijn ploegmaat Bjorg Lambrecht overleed bij een valpartij in de Ronde van Polen. “Ik heb even erg diep gezeten maar de liefde voor de koers heeft gewonnen. Grote prestaties heb ik niet kunnen leveren, maar ik heb het voorbije jaar wel heel wat levenslessen gekregen.”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.